Čím ozvláštníte interiér? Vsaďte na retro nábytek

Čím ozvláštníte interiér? Vsaďte na retro nábytek

Sdílejte

Přemýšlíte nad drobným detailem, který by oživil váš už několik let stejný interiér, ale nemáte žádný nápad? Vsaďte na léty prověřené trendy a vybírejte z retro nábytku. Stačí jen jeden kousek a získáte zajímavý doplněk, který nikomu neunikne. Podívejte se s námi, které prvky jsou trendy.

Retro židle do jídelny

Když tento trend před pár let vzkřísili bytoví návrháři, trochu jsme se nad ním pozastavovali. Retro plastové židličky na dřevěných nebo kovových nožkách ale dostaly nový, moderní háv a stal se z nich bytový trend, který si široká veřejnost zamilovala.

Sedáky nejsou pouze plastové, mohou být i z textilie či kožené, takže se hodí jak k jídelnímu stolu, tak třeba do obýváků k sekretářům i pracovním stolům. Ať už půjdete hledat na půdu, nebo vsadíte na moderní varianty v krémových a pastelových barvách, neuděláte chybu.

Komoda jako od babičky

Pořádná komoda je zkrátka k nezaplacení. Nejen, že skvěle vypadá, ale taky do ní můžete dát spoustu drobností, pro které jinak v bytě není místo, oblečení, nádobí a řadu dalších věcí. Pokud navíc vsadíte na retro komodu, nebudete z ní moc spustit zrak.

Skvělou volbou jsou tradiční dřevěné retro komory na nožkách, s mini šuplíky a zajímavým zdobením, zvolit můžete také komody s ozdobnými kovovými úchytkami, které připomínají klepadlo. Hlavně nezapomeňte – co je na nožkách, to je trendy!

Dřevěný konferenční stolek

Zapomeňte na skleněné konferenční stolky, které kralovaly interiérům v 90. letech. Nyní se interiérový design hojně navrací ke dřevu a to i v případě konferenčních stolků. I zde se nebojte dřevěných stolků na nožkách s malými šuplíčky, kovových otvírání či zajímavě tvarovaných nožek.

Retro kovové stolečky doplníte jakoukoliv pohovkou, ale chybu neuděláte, když pohovku také postavíte na nožičky. Sedačky na nožkách místnost opticky zvětšují, protože zakrývají méně podlahy, takže pro malý interiér jsou skvělou volbou!

Úložný prostor, kam se podíváte

Protože v současné době jsou trendy malé byty, je nutné řešit každý centimetr, aby každá věc našla své místo. I zde se vyplatí vydat se hledat inspiraci do minulosti. Ve vašem interiéru nesmí chybět sedací taburety, které mají odklápěcí víko, a dá se do nich schovat spousta věcí. Odklápěcí ale mohou být i sedací lavice a sedací soupravy. Nebojte se těchto triků využít.

Vyberte si nábytek, který vás oslovil a zkuste si svůj interiér nakreslit, ať máte přesnou představu. Potom se vám nestane, že byste místnost přeplácali. Ať vám váš domov působí pouze radost.

 

 

 

 

Rate this post
Sdílejte