Nedovolte ptákům, aby vám ničili nemovitost

Nedovolte ptákům, aby vám ničili nemovitost

Sdílejte

S opeřenci, kteří usedají na parapety, římsy, okapy, střechy atd., se potýkáme ve městech i na vesnicích. Je jim jedno, jestli si sednou na státní památku, budovu městského úřadu, školu, nebo třeba panelový dům. Snaží se postavit si hnízda, být v bezpečí před predátory, chrání se před lidmi… I když je na ně často hezká podívaná, dům mohou velmi poničit. Jejich výkaly nebo ozobávání fasády znamená pro majitele opravy za desetitisíce i statisíce korun. Proto je dobré se jim účinně bránit a svou nemovitost chránit.

Stavění hnízd na oknech i balkonech

Majitelé panelových domů a bytů v nich často řeší potíž s vlaštovkami. Tyto si velmi rády staví hnízda v rozích oken, koutech balkonů a lodžií, ale také pod zděnými stříškami u vstupních dveří, které jsou dostatečně vysoko. Tyto návštěvnice, které k nám přilétají na léto, jsou většinou vítané ve stájích, kravínech a podobně. Na nemovitostech ovšem ne. Pomůže vám ochrana proti vlaštovkám v podobě kovových hrotů.

K nejprodávanějším patří hroty o šířce 180 mm. Před ptáky pokryjí plochu až 240 mm. Hroty jsou vyrobeny z nerezavějící oceli a základna hrotů z průhledného polykarbonátu, který je odolný vůči atmosférickým změnám i UV záření. Špičky hrotů jsou tupé, a tak nehrozí, že by se ptáci při snaze usednout poranili. Záruka na zábrany před ptáky je pět let, předpokládaná životnost je skvělých 15 let. Za jeden metr hrotů zaplatíte běžně 184 Kč, nyní jsou však na stránkách hroty.cz za akční cenu 160 Kč.  Montáž je snadná, a to s pomocí bílého či transparentního lepidla, případně šroubků. Hodí se pro ochranu na římsy, střechy, podhledy, klimatizace atd.

V nabídce jsou však i další zábrany proti ptákům, stačí si jen vybrat, které jsou pro vás nejvhodnější podle druhu ptáků, které se u vás vyskytují. Liší se v hustotě hrotů i jejich šířce. Pokud si nejste jisti, které zvolit, rádi vám pomohou na stránkách hroty.cz. Neváhejte je kontaktovat a braňte váš dům před nechtěnými, nákladnými hosty.

 

5/5 - (1 vote)
Sdílejte