Malování podle čísel oživí váš domov

Malování podle čísel oživí váš domov

Sdílejte

Malování je krásná, uklidňující činnost, při které vzniká něco nového a hlavně originálního. Většinou se jedná o obraz nás samotných, protože malujeme to, co cítíme. Někteří mají na malování talent a dokážou vytvořit téměř umělecká díla, ovšem stále mnoho lidí, co by si rádi sami vytvořili krásný obraz, ale neumí to a právě pro tyto případy můžete vyzkoušet malování podle čísel.

Umělec z kohokoliv

V případě, že nemáte talent na malování, ale rádi byste si do obývacího pokoje, ložnice anebo i jiné místnosti pověsili svůj vlastní výtvor, na který byste byli právem hrdí, pak můžete vyzkoušet malování podle čísel. Funguje to podobně jako omalovánka. Jen si zakoupíte sadu s obrazem, který by se vám líbil, a poté vymalováváte políčka barvami podle toho, jak jsou očíslovány. Je to poměrně jednoduché, díky tomu se může opravdu kdokoliv stát umělcem.

Zvířátka, krajina anebo raději abstrakci?

Velkou výhodou je, že existuje opravdu velké množství druhů, takže si můžete vybrat opravdu cokoliv, co si budete přát. Je jedno, zda máte rádi obrazy se zvířecími motivy, krajinou anebo něco úplně abstraktního. Vyberete to, co by se vám líbilo anebo hodilo do vaší domácnosti. V některých kamenných prodejnách a na mnoha internetových obchodech můžete libovolně vybírat.

Dárek od srdce

Nejlepší dárek je ten, co sami vytvoříte, a proto můžete svým blízkým darovat obrazy, které vy sami namalujete. Určitě to každého jen potěší, protože budou vědět, že jste to vytvořili sami a tím pádem, jste tím zabrali nějaký ten čas. Výhodou je, že nemusíte darovat jen namalovaný obraz, ale klidně celou sadu malování podle čísel, tak aby si to i vaši blízcí mohli vyzkoušet. Rozhodně jim udělá radost, že jste z nich aspoň na chvíli udělali umělce.

Nejlepší pro děti

Tímto dárkem uděláte svému okolí radost a nebojte se ho darovat ani dětem, protože existuje ravensburger malování podle čísel, které ocení každé dítě. Rozdíl spočívá v tom, že dostanete opravdu dětské motivy, kterými si po vymalování může vaše dítě vyzdobit svůj pokojíček. Ve většině případů jsou to obrázky inspirované oblíbenými animovanými seriály, kterými nemůžete žádné dítě urazit.

Naopak v nich můžete probudit nějaký jiný zájem, než je jen počítač a třeba se mu zalíbí natolik, že budete mít doma malého umělce. Pravdou je, že když dáte dítěti barvičky, může to být trochu nebezpečné, protože se vždy nemusí držet jen obrázku, proto je lepší, když budete malovat společně s dítětem anebo mu můžete koupit verzi, při které se nepoužívají barvičky, ale pastelky. Anebo můžete začít s pastelkami a postupně je vyměnit za barvičky.

Proč malujeme podle čísel?

Tento způsob malování není vhodný jen pro lidi, kteří nemají příliš talentu na to, aby sami vytvořili obrazy, kterými by se mohli chlubit. Stejně tak si je mohou koupit lidi, co chtějí ve svém volném času dělat, něco jiného, než je sezení u televize anebo počítače, třeba něco kreativního.

Mimo jiné to může být také začátek zrodu vašeho malířského talentu, protože mnohé to inspiruje k tomu, aby si sami vyzkoušeli něco namalovat, a čím více to budete zkoušet, tím lepší výsledek můžete dostat a nakonec můžete být i se svým vlastním obrázkem spokojení, protože i malování se dá naučit.

Malování podle čísel je krásná činnosti a kromě toho, že uklidňuje, může také rozvinout váš malířský talent, tak proč to nezkusit?

Rate this post
Sdílejte