Ze špatně udržovaného přístroje nikdy dobrá káva nevyleze

Ze špatně udržovaného přístroje nikdy dobrá káva nevyleze

Sdílejte

Black Coffee 1867753 640Pití kávy patří mezi tradiční rituály mnohých z nás. Hlavně po probuzení se jedná o velkou vzpruhu, díky které valná část lidstva následně po většinu dne normálně funguje. K tomu je však potřeba, aby káva byla dostatečně chutná.

A to se nemusí vždy podařit. I ty nejlepší kávovary mohou z čista jasna produkovat dosti nechutné nápoje, které nemají s klasickou kávou nic společného. Chyba je však obvykle v majitelích, jelikož je to většinou známka znečištění.

Pravidelná údržba je základ

Je jedno, jestli disponujete tím nejlepším strojem od Delonghi nebo máte deset let starý kávovar od výrobce, který už neexistuje. Pokud nebudete přístroje udržovat v čistotě, bude se to projevovat nejen ve zhoršené kvalitě vašeho oblíbeného nápoje, ale s postupem času může zanesený kávovar definitivně vypovědět službu.

Proto byste se měli věnovat čištění kávovarů Delonghi, jakožto i jiných značek, s železnou pravidelností. Některé části je dobré omýt pod tekoucí vodou každý den, ale komplexní odstraňování nečistot klidně můžete provádět jen čtyřikrát za rok. Ovšem takové čištění kávovaru musí být opravdu důkladné.

Co používat?

Hlavní je používat správné prostředky. Jsou i lidé, kteří umývají přístroje pomocí citrónové vody. Do jisté míry to může samozřejmě fungovat, ale stoprocentní to není. Chcete-li mít jistotu kvalitního výsledku, používejte jen vhodné tablety na čištění kávovaru. Nikdy nic jiného. To samé však platí i o odstraňování usazeného vápence.

Není potřeba dlouho přemítat nad tím, jak odvápnit kávovar. Prostě používejte vhodné tablety, které dokáží problematické usazeniny na různých částech přístroje eliminovat. Stejně jako čištění, tak i odvápnění kávovaru není vůbec složité ani drahé. Proto je záhadou, proč na to tolik lidí vlastně stále zapomíná.

 

Rate this post
Sdílejte