Jak se orientovat v nabídce dětských koberců

Jak se orientovat v nabídce dětských koberců

Sdílejte

little,girls,legs,on,sofa,with,yellow,high,top,shoesVzpomínáte si na doby, kdy byly na trhu k dostání pouze základní druhy koberců a většina domácností měla stejné koberce? Toto historické období je naštěstí již dávno za námi a my máme možnost pořídit si koberce ve všech barevných odstínech, tvarech a velikostech. Jenomže někdy může být veliká nabídka na škodu, protože pak můžeme být nerozhodní a výběr se nám kvůli tomu může zkomplikovat. Jak vyzrát na nabídku dětských koberců? Řiďte se následujícím návodem.

Dělení koberců podle tvaru

Než se ponoříte do výběru nového koberce do dětského pokoje, uvědomte, jak tvar koberce byste si přáli. Líbily by se vám klasické obdélníkové dětské koberce, čtvercové, oválné nebo kulaté? Tím, že si nejprve rozmyslíte, jaký tvar hledáte, si podstatně zúžíte výběr.

Chcete kobercem vyplnit celou místnost nebo pouze část?

Po volbě tvaru se nabízí otázka, po jakém druhu koberce sáhnete. Preferujete raději kusové koberce nebo si přejete, aby koberec vyplnil celou místnost? Tuto otázku si musíte položit v případě, že si přejete velký koberec, který bude mít obdélníkový či čtvercový tvar. Koberec, jež bude umístěný pouze v části místnosti, bude snazší na údržbu. Na druhou stranu koberec zabírající celou plochu místnosti ji více odhluční.

Jaký zvolit motiv?

To nejtěžší rozhodnutí jsme si nechali na konec. Jaký motiv koberce zvolit? Jeho výběr musíte přizpůsobit:

  • věku dítěte,
  • zálibám dítěte,
  • oblíbeným barvám dítěte,
  • účelu, který má koberec splňovat.

Co se týče účelu koberce, uvedeme vám příklad: chcete-li aby koberec posloužil i jako hračka, volte motivy, se kterými si děti mohou hrát a které jim poslouží jako podložka pro hry, například potisk se zvířátky nebo se silnicí.

Budete-li se řídit výše zmíněnými radami, výběr dětského koberce bude snadný a nezabere vám příliš času.

Zdroj obrázku: jpbarcelos / Shutterstock.com

Rate this post
Sdílejte