Zahradní domky jsou skvělé pro uložení nářadí i trávení volného času

Zahradní domky jsou skvělé pro uložení nářadí i trávení volného času

Sdílejte

Zahradní domky jsou skvělé pro uložení nářadí i trávení volného času

Chybí vám prostor ke skladování různých věcí a zahradního nábytku? Pak pouvažujte nad zahradním domkem. Nemusí jít jen o malý domek na nářadí, existují i větší varianty, kam dáte mnohem více věcí a dokonce se vyrábějí vkusné domečky pro děti!

Aby zahradní domek nebyl jako „pěst na oko“

Pořídit si domek na zahradu je určitě chytrým krokem. Je nejen praktický, ale dotváří celkový vzhled zahrady, můžeme jej dokonce krásně sladit s domem i s pergolou. Neměl by narušovat vzhled exteriéru, naopak, doplnit jej. Dejte si také pozor, aby domek nezastiňoval výhled. Nejčastěji se proto umísťuje do rohu zahrady, k plotu nebo ke zdi.

Malý, nebo velký?

Potřebujete pouze malý domek na zahradní nářadí a na nic dalšího? Pak vám bude stačit domek rozměrů 2x 2 metry, s dveřmi a jedním malým oknem. Existují ale i domky na zazimování nářadí, uložení sekačky, kol či bazénu. Pokud máte na zahradě dostatek prostoru, určitě nad větším rozměrem zapřemýšlejte. Ve velkém zahradním domku můžete dokonce ubytovat hosty nebo jej využít pro děti na jejich hry.

Zahradní domek jako stavebnice

Velkou výhodou je, že si dnes už nemusíte dřevěné stavby stavět sami, ale dají se koupit v podobě jakési stavebnice. Složit je pak už není žádný problém a zvládne to každý, kdo nemá obě ruce levé a po ruce základní kutilské nářadí. Samozřejmě se o ně pak musíte náležitě starat a pravidelně ošetřovat jejich materiál, nicméně nejde o nic časově náročného, jde o to, si pravidelnou údržbu osvojit a nezapomínat na ni. Pokud si pořídíte kvalitní domek ze silného dřeva, vydrží vám sloužit a pěkně vypadat po řadu let.

Domek, za který se stydět nebudete

Elegantní zahradní stavba může být místem pro příjemné posezení a provozování koníčků. Domek v líbivém tvaru altánku s velkými prosklenými okny a dveřmi se stane krásou dominantou zahrady a nemusíte jej rozhodně schovávat někam do rohu. K dostání jsou i varianty se zastřešenou „předzahrádkou“, která se skvěle hodí pro posezení nebo pro dočasné uschování věcí tak, aby na ně nepršelo.

Rate this post
Sdílejte