Bydlení Je Hra

Bydlení Je Hra

Sdílejte

Jsem veliký příznivec moderních, netradičních stylů ať už v oblékání nebo v  teple domova. Čím dál častěji vídám v časopisech i ve výlohách až příliš druhů barev a šílených dekorací. Pravidlo méně je více, spousta návrhářům a designérů uniká. Nejde o to zda někdo má či nemá vkus. Jde o to jakým způsobem člověk přemýšlí když věci kombinuje.

Díky tomu že nežiji v Česku, mám blíže k různým světovým stylům. Ne vždy se mi vše líbí ale  konečně se do obchodu dostávájí i kousky vytříbené.
Nadčasovost. Slovo které většině Čechům uniká. Tak například při zařizovaní svých domácností, většina lidí s velkou oblibou používá pestrou škálu, šíleně sytých barev a má otázka je proč. Ačkoliv dnes může být oranžová v kurzu, za dva roky už bude trendy něco docela jiného.

Osobně si myslím že zvlášť při malování interieru či pořizování nábytku, by člověk měl hledět trošku dál. Klasické, pro někoho „nudné“ barvy jako je: bílá, šedivá, hnědá, černá, kávová atd. nikdy nezestárnou a tudíž nikdy nevyjdou z módy.

interier-2To mi připomnělo tu příšernost kterou dnes nacházíme na našich sídlištích, kde místo, již dříve ohavných paneláků se dnes tyčí ještě ohavnější pastelový cirkus, je pro mne dodnes něčím z cela nevysvětlitelným.

Opravdu jde interiér zařídit velmi vkusně, elegantně a nenásilně. A kdo říká že styl musíte platit šílené peníze? Spousta naprosto úžasných, cenově dostupných kousků se dá najít v bazarech a pak přizpůsobit obrazu svému. Míra fantazie se v tomhle směru opravdu neklade.

Dost často vídám titěrné bytečky v New Yorku a způsob jakým si dokáží poradit s prostorem je fantastický. Líbí se mi hra s detaily i samotný minimalizmus. O tom že na velikosti prostoru nezáleží nás přesvědčují jak architekti, tak i samotní uživatelé mini bytů a alespoň v mém případě mne vždy velmi snadno o své pravdě přesvědčí.
V samotném výsledku by měl interiér vždy vypovídat něco málo o jeho majitely a malinko nám ho představit.

P.S: Ať už máte byt či dům vybaven jakýmkoliv způsobem nejdůležitější je, že vy jste v něm spokojeni.

Rate this post
Sdílejte