Jak zdravý je váš domov? – první část

Jak zdravý je váš domov? – první část

Sdílejte

Jak zdravý je váš domov? – první část

10 problémových oblastí a způsobů, jak je napravit

Podle odborníků ze životního prostředí, kteří spolupracují se stavebnictvím, může uvnitř vašeho domova být život spíše nezdravý, což si vy třeba nemyslíte. Nedávné skutečnosti naznačují, že lidé, zejména děti, jsou nemocnější než kdy dřív.

Například, jedno z osmi dětí má astma a jedno ze šesti má neurologické poruchy. V roce 1989 bylo jedno z dvou tisíc pět set dětí s diagnózou autismus. Dnes jedno ze sto padesáti dětí je autista. Případy leukémie jsou až o 30 procent vyšší od roku 1970. Bohužel, většina z těchto statistik jsou významně vyšší u rodin s nízkými příjmy.

Ačkoli jiné faktory, jako je strava a cvičení, přispívají k těmto problémům, spotřebitelé si musí být více vědomi materiálů a výrobků, které mají ve svých domovech. S těmito deseti domácími funkcemi, můžete ovlivnit zdravotní stav vnitřního prostředí ve vašem domově.

Koberce vs. tvrdý povrch podlahy

Tady jsou různé názory o tom, zda koberec je lepší nebo horší pro kvality ovzduší, oproti tvrdému povrchu podlahy. Kobercové pasti lapají prach, nečistoty, alergeny, plísně atd. Někteří zase věří, že je to lepší pro kvalitu ovzduší, protože koberce zabraňují těmto dráždidlům k oběhu a víření. Na druhé straně, podlaha s pevným povrchem je mnohem jednodušší pro čištění a dezinfikování. Prý jsou nové koberce voňavé? Ale je to zápach pocházející z těkavých organických látek emitovaných ve standardním koberci. Nákup koberce a čisticích prostředků na koberec, které byly ověřeny na kobercích a předloženy ústavu, pomohou omezit potenciální zdravotní rizika spojená s kobercem.

Žulové desky

Po celém světě jsou prodávané žulové desky, je vidět malý nárůst radioaktivních nebo teplých žulových desek. U exotických druhů z Jižní Ameriky a Afriky bylo zjištěno, že obsahují škodlivou úrovně radonu a další radioaktivní prvky. Pokud se domníváte, že můžete mít horkou desku, zavolejte odborníka na radon.

Barvy, skvrny, lepidla a ucpávky

Olovnatá barva je stále nebezpečným nátěrem z roku 1975, ale i novější suché nátěry a mořidla mající vlastnost výparů v sobě. Až přijde čas, abyste ukončili takový povrch, svlékněte starý nátěr zcela a skončete s nízkými nebo nulovými výpary u výrobku, které jsou běžně k dispozici u většiny velkých nátěrových výrobců. Těsnění, tmely, lepidla také obsahují výpary a nyní jsou k dispozici s nízkými nebo žádnými verzemi výparů.

Rate this post
Sdílejte