Jak zdravý je váš domov? – druhá část

Jak zdravý je váš domov? – druhá část

Sdílejte

Jak zdravý je váš domov? – druhá část

Spalovací vedlejší produkty

Od ohřívačů vody po krby, existuje mnoho různých systémů, které fungují pomocí spalovacího procesu. Mezi spalovací vedlejší produkty patří oxid uhelnatý a jiné škodliviny, bez zápachu plynů. Instalace ventilačního systému nebo nahrazení spalovacích systémů bez spalování nebo přímé odvětrané modely, vám pomohou snížit rizika spojená s těmito vedlejšími produkty.

Špinavé potrubí

Zdá se to jako zdravý rozum, nemít špinavé potrubí, ale většina stavitelů při instalaci vzduchotechnického potrubí jej nezakrývá, dovolují tak potrubnímu systému, aby se na něm zachycoval prach a nečistoty po dobu trvání stavebního procesu. V těchto případech, by se měl pokaždé použít systém, který by schoval potrubí, aby majitel domu neinhaloval stavební suť. Existují nějaké úklidové služby, které jsou k dispozici, a které mohou zbavit systém stavebního prachu.

Ventilační systémy

Ventilační systémy nahradí zatuchlý, vnitřní vzduch s čerstvým venkovním vzduchem. Mnoho starších domů nemají tyto systémy. Při nákupu ventilačního systému nebo máte-li jeden instalován, což může být drahé, ale je to jeden z nejlepších způsobů, jak zlepšit kvalitu ovzduší svého domova. Řádně větrané domy mohou také omezit vytápění a náklady na ochlazování.

Vzduchové filtry

Každý vzduch je založený na systému vytápění a chlazení, kde se nachází vzduchový filtr, jenž dobrý je filtr 9, nebo jestliže je vyšší, tak je ideálnější. Vyměňte staré vzduchové filtry a ujistěte se, že je filtr čištěný pravidelně.

Čištění a aviváže

Tradiční čisticí prostředky a osvěžovače vzduchu mohou způsobit více škody než užitku. Pokud používáte tradiční čisticí prostředky, ujistěte se, že prostor je dobře větraný a vlhká podlaha by měla uschnout, než-li povolíte vstup dětem. Existuje řada zeleného, přírodního a alternativního čištění a osvěžovacích metod, které jsou dnes k dispozici. Také si nechávejte boty u dveří.

Plasty

Plasty jsou jedním z nejvíce toxických domácích materiálů. Od skladování potravin po dětské hračky, jsou plasty spojené s řadou zdravotních problémů. Při nákupu plastových výrobků, se dívejte na spodní stranu na čísla 1, 2, 4, nebo 5. Jedná se o bezpečné plasty. Vyhněte se číslům 3, 6, a 7, pokud jsou takto označené, ihned vyhoďte všechny plasty ve vaší domácnosti, které jsou označeny s těmito čísly.

Formaldehyd

Mnoho stavebních výrobků, včetně některých dřevotřískových a kompozitních materiálů, obsahují formaldehyd, vysoce toxické chemické látky, které způsobují reakce, od bolesti hlavy až po nevolnost. Ačkoli se použití formaldehydu snížilo v uplynulých letech, při výměně starých podlah a skříněk, se raději podívejte na nové produkty bez formaldehydu.

Rate this post
Sdílejte