Dáváte přednost prostorné vaně nebo úsporné sprše?

Dáváte přednost prostorné vaně nebo úsporné sprše?

Sdílejte

Dáváte přednost prostorné vaně nebo úsporné sprše?

Pokud právě zařizujete koupelnu, určitě bude hrát roli prostor pro koupání/sprchování a úsporu vody. V dnešní době tohle pravidlo o rozloze také úplně neplatí, protože se vyrábí všechny druhy a velikosti jak van tak sprch, takže se vejdou i do malých koupelen.

Sprcha

Když se řekne sprchový kout, mnoho lidí si pod tím představí vykachličkované a lehce naplesnivělé zděné kumbálky se starou baterií, která už často kape. Těmto sprchovým koutům však snad už odzvonilo.

Dnešní kouty jsou mnohem elegantnější a výkonnější. Protože je jejich základem keramická vanička, stěny koutu mohou být průsvitné, s různými vzory nebo z mléčného skla, takže dovnitř pouští dost světla. V moderních koutech se mohou najít i sedátka a masážní trysky, v některých je dokonce zabudováno i rádio nebo televize. V extra moderních koutech je i parní lázeň.

Sprcha je oproti vaně úspornější a i hygieničtější. K umytí se spotřebuje méně vody a použitá voda ihned odchází odtokem ven. Romantici, kteří milují koupel při svíčkách a se sklenkou vína, si asi na své nepřijdou, ovšem mnoho párů preferuje spíše společnou sprchu než koupel.

Vana

Mnoho lidí touží, hlavně nás, dam, po velké vaně s místem pro skleničky s vínem, svíčkami a talířem na sýry. Ovšem, kvůli velikosti našich koupelen a velikostí našich příjmů si prostě velkou vanu pořídit nemůžeme. Dnes se už vyrábí vany všech možných tvarů a velikostí, často i rohové. Hitem jsou také vestavěné trysky pro masáž nebo bublinkovou koupel. Ale to se pak z té příjemně teplé vody špatně vylézá.

Dnes se také často vidí kombinování vany a sprchové baterie, a to hlavně v panelácích a menších bytech. V tomto případě je dobré, když jsou na dně vany protiskluzová opatření, aby se zamezilo uklouznutí na vlhkém povrchu a následné modřiny a boule po těle.

Rate this post
Sdílejte