Když domov, tak bezpečný – Bakterie

Když domov, tak bezpečný – Bakterie

Sdílejte

Když domov, tak bezpečný – Bakterie

 

Také jste zcela přesvědčeni, že je Vaše domácnost zcela čistá? A zamysleli jste se už někdy nad tím, že pouhé vyluxování nebo vytření Vám čistou podlahu nezaručí?

I po vytření či vyluxování totiž stále zůstává na zemi velká spousta bakterií …ve spoustě případů za to však nemůže špatné vytření, ale odolné bakterie, které jsou úplně všude. Úplně se bakterií sice nezbavíte nikdy, ale alespoň minimalizujete jejich počet a budete vědět, že jste pro čistotu jejich odstranění udělali maximum.

Kde všude bakterie jsou

Bakterie jsou úplně všude, kam se jenom podíváte …pro ty, kteří mají čistotu a pořádek obzvláště v lásce, je jediným štěstím, že bakterie nejsou vidět lidským okem, ale ani lupou …pouze mikroskopem s vysokým rozlišením. Zvýšenou pozornost věnujte především koutům, záhybům a všelijakým mezerám či škvírám …tam se totiž daří bakteriím nejlépe a neděláte-li důkladný úklid, také tam i zůstanou.

Jsou bakterie nebezpečné?

Většina bakterií, které se běžně doma vyskytují, nějak zvlášť nebezpečných není …je ovšem možné, že se Vám doma vyskytnou i škodlivé bakterie, které normálně nepoznáte …mohou na ně reagovat třeba alergici …nejběžněji začnou kýchat, začnou jim slzet oči, anebo se jim spustí alergická rýma.

Mezi nebezpečné bakterie lze zařadit např. ty ze syrového masa či ze syrových vajec, které mohou způsobit salmonelu (parazit usazující se zejména v tenkém střevě, který konzumuje Vaší potravu a může způsobit i úmrtí) nebo i záchodové bakterie (větší riziko nakažení je u malých dětí, které jsou zvědavé a zkoumají vše kolem sebe).

Jak zabít co nejvíce bakterií

Pokud se chcete zbavit co největšího počtu bakterií, používejte čisticí prostředky z vyšších řad a ne ty levné, nekvalitní, které bakterie pouze na malou chvíli zastíní. V razantních případech lze použít Savo …to je ovšem škodlivé lidskému zdraví, a tak je potřeba chránit své dýchací cesty, ale i kůži …a zejména děti by měly být mimo dosah.

Při luxování dbejte na čisté filtry ve vysavači …dobrou volbou je vodní vysavač, nebo koberec čas od času vydrhnout vodou a nějakým detergentem. Pozornost samozřejmě věnujte také utírání prachu, který se usazuje úplně všude …

Rate this post
Sdílejte