Ucpaný odpad – jak bojovat s WC

Ucpaný odpad – jak bojovat s WC

Sdílejte

Ucpaný odpad – jak bojovat s WC

 

Také bojujete s ucpaným odpadem a říkáte si, kdo ho zase ucpal? Ucpaný odpad může být způsoben nejenom člověkem, ale i přírodou. Rozhodně neponechávejte ucpaný odpad náhodě, sám se totiž nevyčistí …krom toho může i časem začít zapáchat … Na pomoc si nemusíte volat souseda nebo opraváře, protože to jednoduše zvládnete sami.

Jak odpad vyčistit

Vyčištění odpadu může být v některých případech namáhavé …protože někdy to zkrátka nejde. První variantou, která je šetrná k životnímu prostředí, ale i k Vašim trubkám, je tzv. „zvon“, který nasadíte na odpad, necháte jej přisát po všech stranách a pak už jenom „pumpujete“.

Kde ovšem selže zvon, musí nastoupit chemie …ta už není příliš šetrná ano k životnímu prostředí, ale ani k Vašemu potrubí, nicméně je velmi účinná a Váš problém s ucpaným odpadem hravě vyřeší během pár desítek minut!

Prevence před ucpáním odpadu

Pokud chcete příště ucpanému odpadu předejít, podnikněte jistá opatření. Tím nejúčinnějším a zároveň i nejlevnějším jsou košíčky do odpadu, které nepropustí téměř nic jiného, než vodu a další tekutiny …zejména dobrý a účinný je pro zachycení vlasů, které ucpávají odpad velmi často. Vata, ušní tyčinky apod. do odpadu také nevhazujte, i když se tam vejdou – i ty dokáží v potrubí (velmi často i v sifónu) vytvořit téměř nepropustný chuchvalec, na který už pak zvon neplatí.

Velmi často používaným prostředkem je hydroxid sodný, který ovšem není příliš šetrný k životnímu prostředí – při jeho použití však pozor! Chraňte si kůži, oči, ale i dýchací cesty …nejlépe brýlemi a rouškou (nebo mokrým hadrem) a na ruce si vezměte rukavice.

Ekologické čištění odpadů …

Pokud patříte k zastáncům životního prostředí, zkuste odpad vyčistit např. „pérem na čistění odpadů“. Je to levné a v mnoha případech i nejúčinnější řešení. Pokud ovšem tuto pomůcku nevlastníte, můžete také zkusit obětovat ruku …v takovém případě Vám ovšem přeji silný žaludek.

Volně prodejné jsou však i různé ekologické čisticí prostředky, které jsou šetrné nejenom k životnímu prostředí, ale i k Vaší pokožce, očím i dýchacím cestám.

V případě nouze, kdy už všechno selhalo, zkuste zavolat instalatéra nebo speciální firmu, která se těmito případy zabývá.

Rate this post
Sdílejte