Základem výtečných grilovaných jídel je dobrý gril

Základem výtečných grilovaných jídel je dobrý gril

Sdílejte

Základem výtečných grilovaných jídel je dobrý gril

Velmi oblíbeným způsobem přípravy pokrmů jen tak pro rodinu, nebo při oslavách pro větší počet lidí se stalo grilování. Aby však byly grilované pochoutky skutečně dobré, měli byste si pořídit kvalitní gril. Ten vám zaručí úspěch.

Grily, koše na oheň, terakotové krby

Grily

Pokud chcete grilovat nejběžněji použijete klasický gril. Gril poskytuje pohodlnou manipulaci s připravovaným jídlem, je snadno přemístitelný a může ho obsluhovat více lidí najednou. Podle toho, kolik jídla obvykle připravujete si můžete vybrat menší nebo větší gril.

Pokud si chcete vzít gril na dovolenou a nabalit ho do auta, jsou skvělé menší grily, například zahradní venkovní Mini BBQ gril. Má uzamykatelné víko, palisandrové rukojeti a regulaci větrání. Součástí grilu je i chromovaný rošt.

Na rodinné akce se naopak hodí nějaký větší gril. Ideální jsou grily s odkládacím pultíkem. Máte tak po ruce jídlo připravené ke grilování, další jídlo grilujete a pokud už je něco hotové, můžete to udržovat při teplotě na roštu nad grilem.

Pro skutečné gurmány je v nabídce velký gril na dřevěné uhlí, na kterém můžete nejen grilovat, ale i vařit, udit, smažit a udržovat teplotu hotového jídla. Díky kolečkům je snadno přemístitelný. Gril disponuje odděleným topeništěm a udírnou. Nechybí ani odkládací plocha.

Terakotové krby

Terakotové zahradní krby jsou velmi oblíbené v Mexiku. Postupně se začaly dostávat i do ostatních zemí a dorazily i k nám. Slouží jako tepelný zdroj v případě, že si chcete v chladnějších večerech na zahradě přitopit. Navíc odhání nepříjemný hmyz.

Krb jednoduše naplníte palivovým dřívím nebo dřevěným uhlím a rychle získáte vydatné  teplo. Krby jsou bezpečné proti požáru, jsou stabilní a odolné. Jejich design je různý, vybrat si můžete od vyšších provedení, po nižší, otevřenější, nebo uzavřené, zdobené i jednoduché.

Koše na oheň

Krásným vybavením zahrady se může stát zahradní venkovní terakotová mísa na oheň. Nejenže odhání spolehlivě nepříjemný hmyz, také zahřeje, když se schová sluníčko, ale poslouží i jako gril, pokud si koupíte koš na oheň s funkcí grilu.

 

Travte čas venku příjemně i užitečně a dopřejte si tento snadno dostupný komfort.

Rate this post
Sdílejte