Jak využít prostor na maximum

Jak využít prostor na maximum

Sdílejte

Jak využít prostor na maximum

Dnes, kdy peníze na pronájmy či koupi velkých bytů nejsou, musíme řešit dispozici tak, abychom využili každého volného metru naplno. Skvělou formou je víceúčelový nábytek, který se vám v tomto článku pokusím přiblížit.

Autor obrázku: Jeremy Levine

Představme si například malý dětský pokoj, ve kterém není kvůli velké palandě místo na hraní po vaši ratolest nebo máte jen strach ze zranění při dovádění, které si může způsobit možným nárazem na hranu postele? Zkuste vestavěnou nebo také jinak multifunkční postel, kterou přes den jednoduše „schováte“ jednoduchým překlopením na bok a bude působit a zabírat prostoru jako běžná prádelní skříň.

Nemáte byt, ve kterém byste si mohli dovolit ložnici a obývací pokoj zvlášť, ale ani přesto nechcete spát jen na nepohodlném rozkládacím gauči? Kdo by také chtěl. I pro takovou chvíli se najde řešení a to opět velmi jednoduché. Řešením je totiž opět možnost sklopení manželské postele, kterou přes den nahradíte běžnou sedačkou, přisunete konferenční stolek a návštěva bude jenom mrkat.

Každá správná žena nebo muž s libostí ve vaření si řeknou: „a jak bych mohl/a využít další prostor třeba v kuchyni?“ Samo sebou vestavěné spotřebiče jsou v moderních domácnostech už téměř samozřejmostí a více asi nevymyslíme, ale proč by u kuchyňské linky nemohla stát třeba jen knihovna s kuchařkami nebo oblíbenou literaturou, kterou můžete ve chvilkách dušení zeleniny pod pokličkou předčítat bez přebíhání z místa na místo? Přijde vám to zvláštní, ale i taková možnost tu je a nemusíte ani zabírat šuplíky a skřínky, které by byly mnohem lépe využitelné například pro vaše nové nádobí.

Koupelna je dalším a ve spoustě domácností špatně řešenými prostory. Kdo má koupelnu 4×4 metry asi neví o čem je řeč, ale pro ty, kteří to štěstí nemají a musí se spokojit s menšími prostory, také zoufat nemusí. I pro ty menších rozměrů jsou tu skvělá řešení a spokojenost bude určitě na 100%.

Rate this post
Sdílejte