Jak využít staré dveře? Byla by škoda něco z nich nevyrobit!

Jak využít staré dveře? Byla by škoda něco z nich nevyrobit!

Sdílejte

Jak využít staré dveře? Byla by škoda něco z nich nevyrobit!

By: Christine und Hagen Graf

Chcete si pořídit nové dveře anebo jste se rozhodli, že daný prostor necháte raději otevřený a nevíte, co s těmi starými? To není problém! Pokud v sobě skrýváte kutilského ducha a máte trochu fantazie, můžete je směle dále použít. Jak na to?

Co všechno se dá vytvořit z hezkých, starých, dřevěných dveří

Záleží na tom, jaké dveře máte. Podle toho, jak jsou řešeny je lze použít na různé dekorace.

Fotoalbum – pokud máte doma dveře, které jsou plněny malými tabulkami skla, tak velice krásně vypadá, když za tyto skla připevníte své fotografie a takto je pověsíte na zeď. Můžete je dát do chodby, či místnosti, kde se zouváte a na spodní stranu dveří doplnit ještě malé háčky a pak to bude velice originální věšák. A každá vaše návštěva už u vchodu bude s vámi sdílet vaše zážitky.

Stůl – také dobrým nápadem je ke starým dveřím udělat nohy a použít je jako stůl třeba na terasu. Samozřejmě, že můžete pustit uzdu své fantazii a dveře namalovat či jinak různě ozdobit. Někdy se i hodí, když na dveřích zůstane i klika, ale záleží jen na vás.

Čelo postele – nemusíte dveře ani moc upravovat, stačí je natřít anebo jen nalakovat a můžete je použít jako čelo u postele. Mnohdy ani nejde poznat, že vaše čelo postele je vyrobeno ze dveří. Avšak také záleží na tom, jak to k sobě zkombinujete nejen tvarem dveří, ale také barevně. Pokud máte cit na barvy, tak to bude určitě krásný prvek vaši ložnice. A jako čelo postele může taky velice dobře vypadat, když použijete skleněné dveře s fotografiemi. Nejen, že vám to vyvolá mnoho krásných vzpomínek, ale také pro vás bude místnost více příjemná.

Knihovna – pokud máte těch dveří více a zároveň byste chtěli nějakou skříňku na knihy či jiné drobnosti, tak dveře můžete použít jako boční stěny té skříně. Pak už jen stačí, když si buďto sami doma anebo necháte ve stolárně nařezat police mezi dveře a rázem je skříňka hotová. Pokud necháte na dveřích kování, také to může vypadat velice zajímavě. A doma vám bude stát originální kousek nábytku.

Stěna – existují i takoví lidé, kteří se nebojí improvizovat a klidně jsou schopni ze dveří zhotovit celou stěnu. Můžete to vypadat dobře, pokud se dveře k sobě nějak sladí, či upraví. Ale lidem, kteří takovéto experimenty nemají moc rádi, se to moc líbit nebude. Avšak záleží jen na vás.

Z dveří můžete vyrobit spousty dalších zajímavých a originálních věcí. Stačí trocha inspirace. Získáte tak kouzlo opět použitého nábytku u vás doma a zároveň velice originální prvek, jen podle vašich představ.

Nebojte se improvizovat a vyrobte si něco kouzelného ze starých dveří pro vaši domácnost.

Rate this post
Sdílejte