Vyrobte si nábytek z dřevěných palet

Vyrobte si nábytek z dřevěných palet

Sdílejte

Nábytek z dřevěných palet

Chcete v bytě něco nového a jedinečného? Co takhle využít staré palety a vyrobit si z nich stolek, postel, pohovku nebo zahradní nábytek? Nábytek z dřevěných palet je vkusný, jednoduchý, ale hlavně originální. Náklady na něj jsou také opravdu nízké. Palety si můžete koupit za pakatel nebo je někteří z vás jistě dokážou sehnat úplně zadarmo.

Interiér z palet

Autor obrázku: sergio venuto

Líbil by se vám stolek? Určitě dokážete vyrobit ať už odkládací nebo noční. Stačí pouze přiložit dvě Europalety k sobě, začistit je a připevnit na ně kolečka, abychom mohli se stolečkem pohybovat. Pak už jen přetřít barvou, která se vám líbí a jedinečný kus nábytku máte ve svém hnízdečku.

Je jasné, že takový nábytek nevydrží věčně, pokud se vám už nebude líbit, jednoduše si vyrobíte jiný, podle svých momentálních představ.

Pokud se rozhodnete, že si vyrobíte postel, pak by bylo nejvhodnější, abyste si sehnali dostatek molitanu a dali ho na palety, nebo použili kvalitní matraci, přes kterou už pak jen stačí přehodit prostěradlo a vaše postel je hotová.

Exteriér z palet

Zaujal vás spíš zahradní nábytek? Jeho výroba také není vůbec složitá. Během chvíle můžete mít vytvořené židle, stolek nebo jiné možnosti sezení na terasu či pergolu. Zahradní nábytek, který se dá sehnat v obchodních domech, nepatří mezi levnou záležitost, a proto mnoho lidí ocení tzv. „paletový hit“, který vyjde jen na pár korun, ale výsledek je mnohdy lepší než práce některých profesionálů.

Chcete ještě něco originálnějšího? Zapojte trochu fantazie a vytvořte si pracovní stůl, schody nebo odkládací stěnu na závěsné květináče. Fantazii se meze nekladou.

Rate this post
Sdílejte