Jaký typ skříně zvolit do podkrovního bytu?

Jaký typ skříně zvolit do podkrovního bytu?

Sdílejte

Jaký typ skříně zvolit do podkrovního bytu?

Značná část bytových domů v posledních letech prochází rekonstrukcí. Během ní vznikají také nové byty v podkroví, které bylo doposud nevyužité. Podkrovní byty jsou velmi atraktivní a na trhu s nemovitostmi vysoce žádané. Pakliže i vy plánujete stěhování do podkrovního bytu, počítejte s tím, že v něm nejspíše budete řešit problém s atypicky řešenými prostory.

Charakteristickým rysem podkrovního bytu jsou zešikmené stěny. Působí sice pěkným dojmem, horší je to však z pohledu umístění nábytku. Běžné skříně totiž nemůžete postavit přímo ke stěně. Zabírají pak spoustu místa a dochází k optickému zmenšení užitného prostoru.

Vestavěné skříně jsou praktickým řešením

Pokud si tedy pořizujete nábytek do podkrovního bytu s atypicky řešeným interiérem, je nejlepší si nechat vyrobit a namontovat vestavěné skříně. Ty se totiž dokážou perfektně přizpůsobit každému interiéru, vyplní i zmíněné šikmé prostory u stěn, pod schody apod. I když působí nevelkým dojmem, nabízejí až překvapivě hodně vnitřního úložného prostoru. V místnosti navíc působí kompaktněji nežli klasické volně stojící skříně.

Vestavěné skříně můžete využít takřka v jakékoliv části vaší domácnosti. Ať už jde o obývací pokoj, ložnici či předsíň. Praktické jsou také jako nábytek do kuchyně, kde poslouží k uskladnění nádobí, potravin či doplňků ke stolování.

Před montáží si důkladně promyslete, kde skříň bude stát

Vestavěné skříně mají jednu nevýhodu. Jsou usazeny napevno. To znamená, že je nelze přemisťovat z jedné místnosti do druhé jako běžné skříně. Proto je hodně důležité si důkladně rozmyslet, kam skříň umístíte a jaké bude mít parametry. S výběrem se neváhejte obrátit přímo na firmu, která vám nábytek vyrobí. Její pracovníci zajistí i potřebné změření prostoru a před finální výrobou vám ukážou grafický návrh, jak bude nábytek vypadat zakomponovaný v místnosti.

Vestavěné skříně na míru vyrábí již dlouhá léta tuzemská společnost JN Interier. Jedná se o předního českého výrobce nábytku do domácností. Realizuje také kuchyně na míru.

Rate this post
Sdílejte