Odhalení tajných chemikálií v čistících prostředcích – druhá část

Odhalení tajných chemikálií v čistících prostředcích – druhá část

Sdílejte

Odhalení tajných chemikálií v čistících prostředcích – druhá část

Navážeme na první část článku o odhalení tajných chemikálií v čistících prostředcích a sdělíme vám ještě víc:

Proč neuvádějí všechny ingredience na obalu

Proto se odborníci snaží, aby se změnila laxní pravidla kolem zveřejňování složení čistících výrobků tak, aby bylo jasné jaké ingredience a chemické látky obsahuje daný prostředek.

V současné době, nejsou povinni uvádět ingredience na obalu čistících prostředků, takže na rozdíl od výrobků pro osobní péči a potravin, není žádný možný způsob, jak pro spotřebitele uvést úplný seznam složek v čističů.

Měly by se zavádět právní předpisy

Naše skříně jsou plné mýdel a čisticích prostředků, u kterých jsme předpokládali, že nám zlepší úklidem naše domovy a zdraví. Nicméně nový výzkum vrhá světlo na tajné chemické látky, které by mohly dělat spíš více škody než užitku. Máte právo přeci vědět, co se skrývá za látky ve vašich výrobcích, jenž ve vaší domácnosti používáte. Je to důvod, proč by se měly zavádět právní předpisy, které vyžadují úplné zpřístupnění složek v každodenních čisticích prostředcích.

Nejvíce to uvítají ženy, které mají i své organizace, jenž mají právě ohlasy k těmto velkým nedostatkům, protože chtějí čistou domácnost, ve které nemusejí mít strach bydlet s celou rodinou, a nebo položit dítě na podlahu, aby se mohlo pokoušet o první plazivé pohyby.

Takže buďte zřetelní nad výběrem čistících výrobků.

Rate this post