Kuchyně

Kuchyně

Sdílejte

Kuchyně

 

Kuchyně je nezbytnou součástí každého garsonky, bytu či domu. Stala se plnohodnotnou součástí našeho každodenního života. Trávíme v ní vedle koupelny nejvíce času, a proto tuto část bytu zařizujeme mezi prvními, nejlépe moderně a užitečně. Stává se většinou středobodem obytného prostoru a nejde už jen o pouhou pracovní místnost, jako tomu bylo za našich babiček. Bez kuchyně se nedá jednoduše žít.

Situace se zcela změnila. Kuchyně se společně s jídelním koutem stává většinou součástí obývacího pokoje. Utváří se tak plnohodnotný obytný prostor, který je velmi moderní a praktický. Jak míry, tak i rozmístění jednotlivého zařízení by měli splňovat veškeré nároky na komfort při samotném používání kuchyně.

Kuchyně by měla poskytnout dostatek úložných prostor, což vyžaduje správné rozložení. To znamená, že byste měli mít nejvíce používané skřínky vždy při ruce. Nejlepší je mít pohromadě skřínky pro odkládání nádobí, koření či dochucovadel. Dozajista by měla kuchyň poskytovat i dostatek prostoru pro práci. Proto by neměl být problém protáhnout se mezi jídelním stolem a kuchyňskou linkou.

Každá kuchyňská linka by měla disponovat varným centrem, mycím centrem a přípravnou deskou. Samotné materiály do kuchyně vybíráme tak, aby byly jednoduché a snadné na údržbu. Měli by být samozřejmě také bezpečné. S tím souvisí i výběr spotřebičů. Před jejich výběrem je vhodné vše pečlivě změřit. V dnešní době se kuchyňské spotřebiče dají vestavět, ale i volně postavit.

Důležité je i kvalitní osvětlení. Při výběru svítidel musíte počítat s centrálním osvětlením na stropě a osvětlením nad pracovní plochou.

Na vědomí je třeba také vzít, že častými návštěvní kuchyně jsou děti. V této části obytného prostoru je pořád něco objevovat. Měli byste tedy věnovat pozornost jejich bezpečnosti a využít všechny dostupné možnosti, jak je chránit před úrazem. Zásuvky a dvířka se dají opatřit pojistkami a sporák bezpečnostním krytem. Čisticí prostředky je vhodné uzavřít do skřínky s pojistkou nebo je umístit na místo, kam běžně dítě nedosáhne.

Pokud toužíte po komfortu a pohodlí, nebojte se do kuchyně investovat více peněz. Nejen že bude vyhovovat Vašim potřebám, ale bude zaručena i její delší životnost.

Rate this post
Sdílejte