Problémy se střechou? Najměte si na to specialisty!

Problémy se střechou? Najměte si na to specialisty!

Sdílejte

Problémy se střechou? Najměte si na to specialisty!

Mít vlastní dům je sen mnoha lidí. Ale často si neuvědomují, jaké to přináší starosti. Když jsou problémy se střechou a domácí údržba nepomůže, leckdy někteří majitelé domů závidí obyvatelům bytů. Proč se ale se střechou rozčilovat? Najměte si profesionály a zbavte se všech problémů!

Autor obrázku: Emilian Robert Vicol

Střecha zarostlá mechem

Střecha je neustále v kontaktu s okolním prostředím a působí na ni povětrností vlivy v těch největších extrémech. Vítr, sluneční žár, voda, mráz, sníh nebo kroupy. Střechy nám mají sloužit desítky let, a proto je třeba se o ně náležitě starat. Často ale vidíme zarostlé neudržované tašky, eternit nebo plech. Taková střecha je třeba udržovat.

Standardní údržba střechy spočívá v odklízení listí, měli bychom ji zkontrolovat, jestli není poškozená, měli bychom odklízet spadané větve a udržovat i okapy. Střechu bychom měli jednou za čas umýt. Jsou na to vhodné vysokotlaké čističe, které odstraní mechy a lišejníky, kterým se na střechách daří. Když je ale střecha opravdu v tristním stavu, co s tím?

Chce to novou střechu

Nová střecha je sice větší investice, ale měli bychom si uvědomit, že než někdy příliš náročná rekonstrukce, může být lepší právě úplně nová střecha. Její životnost výrazně prodloužíme a zajistíme si roky bez údržby a bez obav. Navíc jsou střechy často ve velmi dlouhé záruce a nemusíme se tedy obávat problémů s kvalitou.

Pokud chceme novou střechu a nevíme, jak na to, vyplatí se vypracování návrhu od profesionálů. To samé platí i pro úplně nové střechy při novostavbách. Takové střechy na klíč jsou pak přesně podle představ klientů, ale jsou samozřejmě i přizpůsobené konkrétní stavbě.

Kde hledat informace?

Do rekonstrukcí nebo nové střechy komplet se nepouštějte sami. Je to náročná stavební úprava, kterou každý nezvládne. Vyplatí se využít služeb profesionálů. Informace snadno naleznete na internetu, kde můžete nahlédnout i do diskuzí uživatelů a zeptat se na konkrétní reference firem i klientů.

Rate this post
Sdílejte