Ceny plynu 2013

Ceny plynu 2013

Sdílejte

Ceny plynu 2013

Dům s přípojkou plynu
Autor obrázku: Elliott Brown

Nový rok je očekáván a oslavován téměř všude na světě. Oslavy Silvestra jsou bouřlivé a je to vždy pomyslná tečka za rokem předcházejícím. Někteří lidé se však nového roku bojí stále mnohem více? Proč? Začátek každého roku se stal již tradiční dobou pro zdražování. Ať je to zdražování elektřiny, plynu nebo plynu. Sice se jedná většinou o pár procent, ale otázka je, jestli se nám tak zvyšují i platy. Mnozí lidé jsou tak nuceni si stále více „utahovat opasky“, nehledě na jejich konkrétní situace. Jaké je nejlepší řešení v této kruté době?

Bydlení je drahé, šetřeme

Určitě jasným řešením je šetření. Ovšem pokud nastane krutá zima, musíme topit. Nehledě na ceny plynu je nutné zajistit základní lidské potřeby a nemluvě o vyšší spotřebě teplé vody. Nelze se omezovat na úkor zdraví. Šetření je myšleno v používání moderních spotřebičů, moderní plynový kotel, ale používání termostatů nebo časovačů, i to může být výhodnou úsporou. Jenže pokud již šetříme, kde to jde, co dělat ještě dál?

Podívejte se na svého konkrétního poskytovatele trošku pod lupou. Co je tím myšleno? Uvědomme si to, že pokud jsme u svého poskytovatel plynu již několik let a nemáme žádné výhrady, často se nám nijak nevěnuje. Zvyšuje ceny a my jen poslušně platíme. Rozhodně se tak vyplatí srovnání cen plynu. Na to je nejlepší internet.

Informujte se

Možná jste již zaslechli to, že soused, přestože má větší dům a doma chodí v trenkách, platí mnohem nižší ceny za vytápění. Je to paradox, ale právě on má možná lepšího poskytovatel plynu, než Vy. Věděli jste, že v České republice je hned několik desítek poskytovatelů plynu? Proč si nevybrat tedy toho nejvýhodnějšího.

Nejjednodušší cestou, jak najít výhodnějšího poskytovatele energie je určitě internet. Levný plyn tak můžeme najít pomocí speciálních internetových srovnávačů, které se na tyto služby specializují. Srovnáme si tak své výdaje s těmi, které můžeme mít a úspora často činí i v několika tisících korun ročně. Poté není nic jednoduššího, než provézt změnu. Přechodem získáme i některé bonusy a často se nám dostane i podpory na nový kotel.

Rate this post
Sdílejte