Ušetřete za plyn

Ušetřete za plyn

Sdílejte

Ušetřete za plyn

srovnání cen plynu
srovnání cen plynu, Autor obrázku: arndw

Plynové topení a vaření na plynovém sporáku jsou dnes asi nejvyužívanějšími způsoby použití energie v domácnostech. Topení plynem má mnoho výhod, především je to snadné ovládání a stálá dodávka tohoto média. Zatopit v plynovém kotli zvládne opravdu každý. A který plyn je nejlevnější? Pokud mluvíme o dodavatelích, velmi dobře nám poslouží zajímavý a jistě fundovaný žebříček na rok 2013, který byl aktualizován ve spolupráci s některými významnými médii, a jsou zde seřazeni jednotliví dodavatelé dle roční spotřeby v domácnosti. Levný plyn musíte opravdu pohledat. Nemusí to být však tak složité, využijete-li online porovnání cen plynu.

Srovnání cen plynu

V čele jsou takové společnosti, jako ST energy nebo Eneka, které jsou méně známé a v podstatě nové. Zajímavým způsobem poklesly reference mega společností, které ovládaly náš trh s energiemi, a sice Eonu a Čezu. Rozdíly u jednotlivých firem zabývajících se dodávkou plynu a vším, co je s tím spojeno, bývají někdy enormní, tak pečlivě prozkoumejte, co daný subjekt nabízí a také se ptejte lidí, kteří již mají nějakou tu zkušenost. Je těžké zvolit partnera, který bude stabilní ve svých cenách, neboť trh s plynem a ropou je velice nevyzpytatelný. Srovnání cen plynu je možné na mnoha internetových stránkách a také v dalších nezávislých zdrojích.

Bude plyn stále in?

Pro dodavatele plynu se objevuje jakýsi strašák, kterým je snaha lidí ušetřit za každou cenu, a zdaleka již plyn není v takovém popředí, jako tomu bylo dříve. Stále více domácností volí topení v krbových kamnech, krbu nebo jiné moderní zdroje, jako je například získávání tepla ze zemského podloží. Zemního plynu stejně jako ropy pravděpodobně také nezadržitelně ubývá, není proto jisté, zda se ceny udrží na své současné hladině. Stále je však plynová energie nejvíce využívána k topení v domácnostech, především pak ve větších městech, kde je dřevité palivo velmi špatně dostupné.

 

Rate this post
Sdílejte