Dle čeho vybrat trezor domů či do kanceláře?

Dle čeho vybrat trezor domů či do kanceláře?

Sdílejte

Usínáte s pocitem, že všechny Vaše cennosti nejsou dostatečně chráněny? Chtěli byste to v nejbližší době změnit? Tradičním a zároveň spolehlivým řešením jsou pochopitelně trezory a sejfy.

Tegus1

Trezory nepatří právě k produktům, které bychom kupovali obden. Proto při výběru takového zboží možná mnozí z Vás poněkud tápou. Trezorů existuje větší množství (viz tady), stejně tak jejich výrobců a prodejců. Pojďme se tedy podívat na to, co by tyto prostředky ochrany majetku i cenných dokumentů rozhodně měly splňovat. Nejprve si ale v krátkosti představme jednotlivé druhy.

Jednotlivé druhy trezorů

Proti nezvaným hostům si lze pořídit vícero pojistek. Velice oblíbené jsou nepochybně trezory do zdi, jež Vám garantují hned dvojí ochranu. Pokud totiž takový trezor do zdi skryjete, potenciální lupič jej bude muset nejprve najít a poté ještě překonat veškeré ochranné mechanismy. Dále jsou k mání skříňové, podlahové a nábytkové trezory, jakož i trezory a skříně na zbraně a mnoho dalších výrobků.

Jsou trezory a sejfy totožné?

Nemalé procento lidí se domnívá, že trezory a sejfy jsou naprosto totožné. Není to ale tak úplně pravda. Sejfy jsou sice také velice odolné, ale zároveň jsou lehčí, takže se více hodí pro převoz cenností. Hlavní rozdíl však spočívá v tom, že nejsou certifikovány (viz níže).

Tegus2

Na co si dát pozor při výběru trezoru?

Mnoho lidí má tendence vybírat zboží podle ceny. Je to sice pochopitelné, ovšem někdy se prostě šetřit nevyplatí. Vykradený levný a nekvalitní trezor je toho jasným důkazem. Při výběru ovšem hrají roli rovněž velikost a hmotnost, neboť interiéry nejsou nafukovací.

Zcela zásadní při výběru trezoru je ovšem jeho certifikace. S ní budete mít jistotu, že byl výrobek testován, a odpovídá tedy určité bezpečnostní třídě. Konkrétně se jedná o českou normu ČSN 906012 a zejména Evropskou normy 1143.1. Právě takové certifikované trezory přitom seženete např. v internetovém obchodě Tegus.cz.

 

Rate this post
Sdílejte