Jak spojit obývací pokoj s kuchyní?

Jak spojit obývací pokoj s kuchyní?

Sdílejte

Jak spojit obývací pokoj s kuchyní?

Dnešním standardem je propojení obývacího pokoje a kuchyně s jídelnou. To je skoro pravidlem u nových bytů a domů. Často se ale objevuje i u domů, které jejich majitelé rekonstruují. Pokud vás tato tématika zajímá, nechejte se inspirovat tímto článkem.

Autor obrázku: Sarah_Ackerman

Princip propojení těchto interiérových částí bytů je velice podobný. Na kuchyňskou linku, která je zároveň i pracovním prostorem, pak navazuje jídelní část a pak obývací pokoj, tedy místnost, kde relaxujeme a setkáváme se s přáteli, rodinou a jinými návštěvami. Toto na první pohled jednoduché pravidlo ale nejde použít vždy a všude. Proto je občas dobré sáhnout k několika vychytávkám a zlepšováků.

Co když máte jenom KK, tedy kuchyňský kout v obývacím pokoji, a k oddělení kuchyně a obývacího pokoje je tady ostrůvek, který není zrovna vhodným bytovým prvkem do malých bytů. A co když jsou v bytě ve velké míře okna? Plná stěna je tedy ta, kde je kuchyňská linka, všechny ostatní stěny jsou narušeny okny či dveřmi, kam tedy postavit nábytek a pověsit televizor?

Je dobré si v takovém případě doprostřed místnosti postavit polopříčku, která z jedné strany slouží pro zavěšení televize, a z druhé strany z ní můžeme udělat jídelní kout. Naproti televizoru umístíme rozkládací rohovou sedačku s konferenčním stolkem.

Kuchyňská linka má tvar písmene L, a je ohraničena vysokými skřínkami, ve kterých je ukrytá spíž a najdeme tu i vestavěnou chladničku a mrazničku. Troubu můžete nainstalovat pod pracovní desku, mikrovlnu můžete dát do horních skříněk. Je to vhodné, protože ji máte ve výšce očí a nezabírá vám místo na pracovním stole. Kuchyňskou část můžete od zbytku místnosti rozdělit květináči s popínavkami. Až povyrostou, vytvoří tak zelenou zástěnu do kuchyně.

Jde o zajímavé a netradiční řešení, které může uspokojit taky náročné klienty.

Rate this post