Sedni! Aneb správný výběr křesla, stolu nebo židle

Sedni! Aneb správný výběr křesla, stolu nebo židle

Sdílejte

Sedni! Aneb správný výběr křesla, stolu nebo židle

Kancelářské křeslo
Kancelářské křeslo, zdroj stolickymix.sk

Podíváme-li se do obchodů s nábytkem, najdeme obrovské množství různých křesel, sedátek, stoliček, stolů, sedacích vaků či polohovacích kombinací židle, křesla a sedátka. Tyto vynálezy sice mají minimální uplatněni, ale vybrat si správný stůl, křeslo nebo židli, není snad možné. Podle čeho se řídit, na co si dát pozor a může být i levný produkt kvalitní?

Internet ano, ale nejdřív se podívat

Výběr správné židle nevypadá složitě, ale uvědomme si, že na tom chceme sedět. A pokud se sejdeme u stolu jako celá rodina, budeme na židli sedět déle než pár minut. To samé platí v oblasti křesla. Měli bychom se řídit především kvalitou. Ano, můžeme pořídit křeslo i židle za pár stovek, ale kvalita bude katastrofická.

Pro správný výběr je téměř povinnost daný produkt vyzkoušet. Nebojte se v obchodě si sednout. Ne jen na krajíček sedátka, ale pořádně se usadit a chvilku posedět. Je polstrování dostatečně měkké? Nebolí Vás záda z opěradla? Není opěradlo udělané v nepřirozeném úhlu? Je židle mnoha kusů a lepená nebo je jen z několika málo kusů a vypadá bytelně? Unese i člověka s vyšší hmotností?

Po kontrole do e-shopu

Pokud si špatně zvolíme židli, můžeme litovat a ještě přijít k úrazu. Lepená židle vyrobené z dřevotřísky rozhodně dlouho nevydrží. Spoje začnou mít vůli a židle se budou viklat. Ta samá kontrola ale platí i při výběru stolu. Je stůl dostatečně vysoký? Mnohé stoly jsou nastavitelné. Lze i tento stůl nastavit a zvětšit jej pro případ větší návštěvy? Unese stůl větší zátěž nebo se bude prohýbat? Jaká je se stolem manipulace? Je vyroben z dřevotřísky, plastu nebo kovu?

Pokud jsme si produkty dostatečně prohlédli, můžeme si na internetu vybrat jejich nejlevnější variantu. Právě internet nabízí velký počet obchodů, které si vzájemně konkurují cenou, z čehož v konečné fázi samozřejmě profituje zákazník.

Závěrem

Vybíráme-li si na internetu například originální stoličky, není problém si vybírat jen podle obrázků v e-shopu. Chceme-li si však pořídit stůl, židle nebo křesla, je třeba si vše řádně prohlédnout a nejlépe i vyzkoušet. Jenom tak se vyhneme následným zbytečným problémům a reklamacím.

Rate this post
Sdílejte