Sklo jako součást bydlení

Sklo jako součást bydlení

Sdílejte

Sklo jako součást bydlení

Sklo jako součást interiéru
Sklo jako součást interiéru, Autor obrázku: Tim in Sydney

Sklo je nedílnou součástí našich životů již po století. Je to jak součást oken, okenic a různých typů jak dekorativních, tak čistě praktických, ale sklo se stalo i součástí našeho bydlení, interiérů, dekorací a ozdob. Před několika desítkami let jsme byli svědky objevu plastů. Svět upřel pohled na tuto umělou hmotu a vypadalo to, že na sklo již navždy zanevřeme. Opak je pravdou. Sklo je stále velmi potřebnou surovinou a díky recyklaci je jeho budoucnost velmi pozitivní.?

Sklo můžeme mít všude

Sklo jakožto součást interiéru si získalo značnou oblibu. Bohužel jej často v prodejnách s bytovými doplňky tolik nevidíme. Nábytkářské řetězce a nadnárodní firmy dovážející bytové doplňky se na sklo nespecializují a díky nízké ceně k nám dováží především plastové náhrady.

A to se týká i v oblasti stavebnictví či dekoratérství obecně. Díky internetu však může sklo do Vašeho interiéru značně zasáhnout a za příjemné ceny. Například skleněné obklady lze najít v mnoha internetových obchodech a díky značné konkurenci lze vybírat jak z nepřeberného množství druhů, tak ale i za výhodné ceny.

Dveře a stěny?

Pamatujete na oblibu skla, kdy se vytvářely často nevzhledné skleněné stěny, používaly se různé světlíky a do toho dveře v kombinaci se sklem a plastem? Naštěstí tato doba již pominula a tak si můžeme vybrat z mnoha druhů dveří, ale i stavebních příček ze skla. Skleněné dveře mohou být dnes již vyrobeny kompletně ze skla splňující veškeré bezpečnostní náležitosti, ale i v kombinaci se dřevem, plastem nebo jiným moderním materiálem.

Při tvorbě interiéru podle našich představ můžeme dát prostor světlu i ve formě skleněných stěn a příček. Ty mohou místnost oživit a dodat tak potřebné přírodní světlo. Navíc ani ceny na internetu nejsou příliš vysoké. Skleněné stěny jsou velmi moderní a díky možnostem barevné kombinaci mohou vytvářet originální a povedené světelné kreace. Takto oživený například panelový byt budou závidět i majitelé novostaveb.

Rate this post
Sdílejte