Zahrada v bytě – Pokojové rostliny do bytu

Zahrada v bytě – Pokojové rostliny do bytu

Sdílejte

Zahrada v bytě – Pokojové rostliny do bytu

květiny oživí šeď v bytě
květiny oživí šeď v bytě, Autor obrázku: liz west

Pokud si budeme chtít pořídit pokojové rostliny musíme si ujasnit jednu věc. Rostliny musíme vybírat podle toho, jak váš byt vypadá, pokud máme moderně zařízen byt převážně s kovem a sklem je dobré kupovat spíše rostliny s velkými listy jako je palma, juka, monstera, dracena či kapradina.

Pokud máte byt zařízen spíše v rustikálním stylu je dobré vybírat rostliny barevně kvetoucí, jako je třeba brambořík, begonie či kvetoucí kaktusy. Pokud máte byt zařízen hodně ratanovým nábytkem tak do takového bytu se nejvíce hodí tropické rostliny, jako jsou orchideje, bromélie, fíkusy a různé palmy a takový byt si potom nezadá ani s botanickou zahradou.

Toto je příklad jak by to mělo být i ale samozřejmě si můžete pořídit rostliny, jaké se vám budou líbit a jaké budete chtít jen mějte na paměti že pokud je na obalu rostliny uvedeno, kde má být umístěna a jak má být zalévána je to velmi důležité a je dobré se podle toho řídit.

Dům bez květin je samozřejmě velmi strohý proto je dobré nějaké květiny mít, oživují prostor bytu a dělají ho útulnějším.

Další věcí je vybírat květinu tak abychom věděli, jak moc jsme schopni se o ni starat, pokud jsou lidi takový jako já že na to většinou zapomenou a zalévají rostliny jednou za 14 dní je dobré vybírat květiny tropické až subtropické jako je dracena a různé druhy palem nebo banánovník a citrusy nebo kaktusy. Pokud je někdo pečlivý a stará se o rostliny s péčí a má na to dostatek času potom jsou výborné orchideje. Bromelie, Amarelis, atd. jsou květiny, které potřebují častěji zalévat a mít větší péči.

Ať se rozhodnete jakkoli o všechny rostliny se musíte určitým způsobem starat, aby neuvadly.

Samozřejmě i květinám musíte dávat lásku a péči, ony se vám za to bohatě odmění krásnými květy, zelenými listy a velkým vzrůstem a díky tomu budete mít i v bytě kousek zahrady.

Rate this post
Sdílejte