Blíží se zima, pořiďte si nová okna a šetřete za vytápění!

Blíží se zima, pořiďte si nová okna a šetřete za vytápění!

Sdílejte

Blíží se zima, pořiďte si nová okna a šetřete za vytápění!

Blížící se zima nám předznamenává vytápění obytných prostor a tím se i zvyšující náklady za bydlení. Jak docílit snadné a hlavně efektivní úspory? Pořízením plastových oken! I ta levná plastová okna mohou ušetřit více než 35% nákladů za vytápění. Pokud si to spočítáte, kolik vlastně dělá úspora po několika letech, nová okna se tímto vlastně zaplatí.

Kde pořídit levná plastová okna?

Než budete hledat ta nejlevnější plastová okna, je dobré si předtím ujasnit několik informací. Je nutné se rozhodnout, jaká vlastně budeme kupovat. Plastových oken je mnoho druhů. Mohou to být klasická bílá okna, která všichni známe, ale mohou být i dřevěná, mají mnoho komor a funkcí a záleží samozřejmě i na vzhledu, který si přejeme. Cenu nám pak může ovlivnit i tvar a funkce okna. Pokud máme okna netypická a je třeba úprava na míru, může se cena mírně zvednout.

Pokud pak hledáme plastová okna, jistě se vyplatí využít internet. Právě na internetu máme srovnání mnoha firem, které okna vyrábějí a můžeme si tak vybrat jak podle ceny, referencí, ale i vzhledu nebo jednotlivých funkcí. Pro inspiraci ceník plastových oken klikněte sem. Samozřejmě, že záleží na jednotlivém výrobci, prodejci a dalších faktorech.

Autor obrázku: marc falardeau

Zvládnu je sám instalovat?

Počítejte s tím, že pokud si nová plastová okna pořídíte, pravděpodobně je instalovat sami nezvládnete. Zde se rozhodně vyplatí využít služeb výrobce nebo prodejce, kteří se o profesionální instalaci postarají. Je nutné plastová okna řádně připevnit a stavební úpravy by měly být na profesionální úrovni. Okna by pak nemusela držet, vznikaly by praskliny a efekt by nemusel být žádný.

Nová okna se vyplatí především kvůli úspoře za energie, ale také dokážou perfektně odhlučnit od vnějšího okolí. Zároveň pak vypadá samotný dům lépe. Tipem pro nákup je například cedera-okna.sk, kde najdete vše potřebné ke koupi a informace o jednotlivých produktech.

Rate this post
Sdílejte