Architektura rodinných domů

Architektura rodinných domů

Sdílejte

Architektura rodinných domů

nizkoenergeticky-rodinny-dum-s-plochou-strechou-berounPokud víte, že rodinný dům je pro vás tím pravým místem k bydlení, tak jste právě možná došli k rozhodnutí, zda si pořídit svůj vlastní dům. Toužíte po novém domečku, který bude vystavěn dle vašich představ od základů až po střechu? Pokud ano, budete potřebovat dobrý projekt a výborného architekta a měli byste navštívit nějaký architektonický ateliér.

Kde takového výborného architekta ale sehnat? Nejlepší je zvolit takového, který s vámi už někdy spolupracoval, a víte, jaké poskytuje služby a projekty. Pokud jste nikdy nikoho takového nepotkali, je vhodné si nechat doporučit architekta od svých známých a podle jejich referencí. Poslední možností je, že si architekta najdete sami, buďto přes inzerci, na internetu nebo v odborných časopisech.

bungalov-s-plochou-a-pultovou-strechou-dehylovArchitekt by vám měl být příjemný, měl by si získat vaši důvěru. Na schůzku s ním byste měli mít alespoň hodinu čas, abyste si navzájem mohli vše vysvětlit. Pokud máte pocit, že vám nerozumí nebo se vás stále snaží přesvědčit o tom, že jeho představa je lepší, než ta vaše, tak se hned seberte a odejděte, a navštivte jinou projekční kancelář a tam si najdete opravdu dobrého architekta.

prizemni-dum-osniceVe chvíli, kdy za sebou máte pečlivý výběr architekta, čeká vás další důležitá věc, musíte mu sdělit, jaké jsou vaše představy. Můžete přinést i fotografii domu, který se vám líbí nebo najít nějaké domy na internetu. Dobrý architekt nikdy nekopíruje dům jiného architekta. Pouze zjistí, co se vám líbí a podle toho dům navrhne. Pokud se vám na návrhu něco nebude líbit, vždy to musíte říci hned.

Nenechte se natlačit do něčeho, co nechcete jen proto, že je to moderní nebo výhodné. Nikdy nezapomínejte ihned na začátku architektovi sdělit vaše finanční možnosti. I to je pro něho podstatné a vy se poté vyhnete nepříjemnému překvapení. Pokud budete řešit i interiér a chtěli byste moderní bydlení, ale se zachováním vašeho stávajícího nábytku, který byste rádi zakomponovali do vašeho nového domova, také je to pro architekta důležitá informace.

Rate this post
Sdílejte