Domácí aquapark nemusí být jen sen

Domácí aquapark nemusí být jen sen

Sdílejte

Domácí aquapark nemusí být jen sen

domácí bazén
Autor obrázku: Don Cornelius

Vzpomínáte na to, když jste se vždy těšili do bazénu nebo v posledních letech do aqvaparků na saunu, bazén, vířivky a páru? Ceny se stále zvedají a kvalita služeb je někdy na hraně. Proč si ale neudělat takový malý aquapark doma? Saunu, vířivku nebo bazén můžete mít doma vlastní a za docela přijatelnou cenu!

Je libo se lehce ohřát?

Saunování má svou dlouhou tradici především v severských zemích. Jak je již generacemi ověřeno, účinky sauny na lidské zdraví jsou blahodárné. Zlepšují nejen krevní oběh, ale i imunitu, zlepšují činnost srdce a v neposlední řadě je to skvělá relaxace a odpočinek. Díky moderním produktům domácích saun si ji můžeme pořídit i domů. A to za velmi přijatelné ceny a hlavně i v rozumné velikosti. Není tedy překvapením, že majitelé bytu s větší koupelnou mohou mít doma vlastní saunu. Podívejte se například na sauny od bazenovysvet.sk.

Sauny samozřejmě nabízejí mnoho funkcí, mezi které patří kombinace klasické sauny, páry či speciální infrasauny. Náklady na pořízení se pohybují v řádech desítek tisíc a náklady na provoz a údržbu nejsou příliš vysoké.

Co si lehce zavířit?

Mezi nejnavštěvovanější místa nebo atrakce ve veřejných bazénech patří vířivky. Jsou to místa s teplou vodou a příjemným bubláním. Vířivky existují ale i v menším provedení a můžete ji mít doma i Vy! Náklady na pořízení nejsou příliš vysoké a ani samotná údržba a provoz nestojí příliš. Výhody jsou nesporné. Soukromí, mnohem lepší hygienické prostředí a možnost vlastní regulace.

Vířivky mají vliv opět jak na samotné prokrvení těla a končetin, ale existuje možnost si dát do lázně vonné oleje nebo sůl a tak lze inhalovat zdraví prospěšné látky. Vířivky jsou i skvělým místem na relaxaci po těžké fyzické či psychické práci.

Bazény jsou již klasika

Připomínat to, že existují i domácí bazény a tím si tak můžeme dopřát soukromé koupání, to by již nebylo na místě. Upozornit na jedno však lze. Máte-li bazén a trápí Vás jeho studená voda, podívejte se na moderní způsoby zateplení nebo ohřívání vody. Nemusíte mít hned elektrické ohřívání, stačí využít solární energie nebo bazén vhodně zastřešit.

Rate this post
Sdílejte