Pletivo jako ochrana stromků na zahradě

Pletivo jako ochrana stromků na zahradě

Sdílejte

Pletivo jako ochrana stromků na zahradě

Pletivo jako ochrana stromků i celé zahrady
Pletivo jako ochrana stromků i celé zahrady, Autor obrázku: Helen Chang

Obavy z poničení mladých stromků, nutnost zabránit vstup zvířatům na konkrétní části zahrady nebo jen vytvořit konkrétné ohraničený prostor jednoduše? Ideálním řešením je použít pletivo. Zbavte se nevzhledných a nepraktických drátěnek, které jsou za několik let nevzhledné a jejich účel je někdy stejně diskutabilní.

Moderní řešení a levně

Pletiva jsou velmi jednoduchým a efektivním řešením, které není ani nijak nákladné. Jeho obliba je patrná i mezi lesníky, kde je používané lesnické pletivo, které se používá na ochranu mladých stromků. Pletivo je velmi skladné, zabere minimum místa. Díky příznivé ceně je i nákup pletiva minimálně zatěžující finanční položkou a navíc trvanlivost je takřka neomezená. Pro ochranu mladých stromků před zvěří je tak řešení jasné.

Pletivo může najít ale i využití při tvorbě například výběhu pro králíky nebo drůbež. Oproti drátěnce jsou výhody zřejmé. Mimo již zmíněnou příznivější cenu je i efektivnost a účelovost mnohem lepší. Různé druhy pletiva, jako je pletivo poplastované, mohou být díky svým vlastnostem a bezpečnosti pro malá zvířata vhodnější. Drátěnka má leckdy velká oka a zvířata se mohou nevhodně zaseknout.

Pletivo jako klasický plot

O výhodách malého pletiva jsme si již zmiňovali. Mohou najít uplatnění jak v zahradě, tak ve výbězích pro domácí zvířata. Pletiva jsou ale i mnohem větších rozměrů, do kterých může spadat již zmíněná klasická drátěnka. Jejich využití je zřejmé. Oplocení zahrad, domů, ale i různých druhů objektů nebo průmyslových areálů.

Použít svařované pletivo jako oplocení je jednou z nejlevnějších metod ochrany objektů nebo vybraného území. Díky snadné instalaci, příznivé ceně a hlavně i rychlosti instalace, je to asi nejužívanější a nejoblíbenější způsob oplocení.

Výběr po internetu? Snadné!

Pravděpodobně nakupování oplocení jsme asi všichni zvyklí na železářství nebo hobby markety. Ale nákup po internetu je mnohem jednodušší, pohodlnější a ještě lze ušetřit i několik desítek procent. Nebojte se pořídit si oplocení z internetového obchodu v pohodlí domova. Vše je následně doručeno až domů a ještě ušetříte výrazné finanční i časové prostředky.

Rate this post
Sdílejte