S příchodem jara vybíráme kvalitní zahradní nábytek

S příchodem jara vybíráme kvalitní zahradní nábytek

Sdílejte

 

Zahradní set
Zahradní set

Než se pustíte do realizace zahrady, sedněte si s papírem a tužkou a kreslete. Aby odpovídal náčrt reálu, je vhodné vzít papíry od stavební dokumentace, kde najdete půdorys domů i pozemku. Nejdříve si nakreslete půdorys domů, zakreslete si pro přesnější představu i okna a dveře. Poté byste se měli rozhodnout, jakou vaše zahrada bude splňovat funkci. Bude dobré si nejprve rozdělit plochu na užitkovou a relaxační, do které umístíte váš teakový zahradní nábytek.

Je jen na vás, která plocha bude zahrnovat větší část zahrady. Hezké je oddělit tyto dvě části nízkým plotem nebo nízkým plotem, který vytvoří malé buxusy či kvetoucí rostliny. V užitkové části si rozmyslete, kde bude zeleninový záhon, kompost, bylinky či zahradní domek na nářadí. Pokud je vše podle vašich představ, můžete kreslit návrh.

zahradni-zidleNejprve byste měli vymyslet, co bude hlavními prvky. Těmi jsou ploty, zdi, opěrné zídky, dále stavby jako je pergola, bazén, jezírko, altán nebo také přístřešek pro auto. V této fázi byste si měli promyslet pohyb po zahradě, odkud kam povedete chodníčky. Takto postupují i zahradní architekti. I když ti v dnešní době používají spíše počítačové programy, ale spousta z nich stále nedá dopustit na klasickou tužku, papír a kresbu.

Pokud jste na tom stejně jako my, ráno odejdete do práce, večer z práce, starost o rodinu… kde hledat čas na zahradu??? Chcete si v klidu sednout do zahradní židle a užívat si atmosféru vaší zahrady. Záhony kvetoucích letniček sice vypadají pěkně, ale strávíte nad nimi spoustu času. Z tohoto důvodu bychom potřebovali mít zahradu, kde rostliny zasadíte a po zbytek času se z ní budete jen těšit. Samozřejmě, že ji musíte občas zalít a pohnojit. Nejvhodnější je skalka, či stromy a pod nimi mulčovací kůra. Tu můžete pouze jednou do roka doplnit a kůra bude ladit se zbytkem zahrady.

Rate this post
Sdílejte