Jak financovat zateplení domu? Třeba pomocí stavebního spoření

Jak financovat zateplení domu? Třeba pomocí stavebního spoření

Sdílejte

Jak financovat zateplení domu? Třeba pomocí stavebního spoření

Mnohé starší nemovitosti trpí tím, že mají nedostatečnou tepelnou izolaci. To přináší jejich majitelům nejen problémy s tím, že se snižuje kvalita jejich bydlení, ale hlavně také zbytečné finanční ztráty. Špatná izolace způsobuje nutnost mnohem nákladnějšího vytápění nemovitosti. Spotřebuje se tak daleko více energií nežli u objektů, které mají problematiku tepelné izolace dobře vyřešenou. Jak ale financovat zateplení fasády či výměnu oken, když nemáte dostatek peněz na účtu? Vyřešit se to dá tím, že využijete vaše stavební spoření.

Stavební spoření je pro takovéto případě přímo stvořené. Nač jinak spořit, vždyť jste si spořící účet dělali právě pro to, abyste jím pak mohli financovat rekonstrukci či nákup bydlení. Ve chvíli, kdy máte starší nemovitost, která má ale stále svoji hodnotu a vyplatí se do ní investovat, je přeci lepší využít stavební spoření například právě na nové zateplení objektu, než se poohlížet po novém bydlení.

Nové zateplení přináší snížení nákladů na vytápění v řádech desítek procent

Zateplení fasády či výměna oken mnohdy přináší opravdu významné úspory. V případě, že provedete na starším domě kvalitní zateplení fasády, můžete díky tomu snížit náklady na vytápění až o plných 40%. Stejně tak účinná je také výměna oken, zde se náklady na vytápění objektu v zimních měsících snižují až o 25%.

Financování zateplení či výměny oken penězi ze stavebního spoření má svůj smysl. Investice se navíc vyplatí a je návratná do několika let. To, co investujete, se vám brzy vrátí tím, že budete muset mnohem méně intenzivně topit.

EKO kalkulačka pro výpočet, kolik můžete ušetřit díky zateplení

Spočítejte si, kolik ušetříte na energiích, pokud provedete zateplení svého domu. Pomůže vám v tom EKO kalkulačka Českomoravské stavební spořitelny. Právě u ní má vedené stavební spoření nejvíce lidí.

EKO kalkulačka vám vypočte spotřebu energií ve vaší domácnosti. Stačí jen zadat několik základních parametrů o nemovitosti, izolačních opatřeních, aktuální spotřebě energií a údaje, kterých chcete dosáhnout. To vše vám zabere maximálně 10 – 15 minut, déle rozhodně ne. Odměnou vám bude to, že budete přesně vědět, nakolik se investice do zateplení vyplatí. A pak už jen stačí využít vašeho stavebného spoření a pustit se do rekonstrukce.

Komerční sdělení

Rate this post
Sdílejte