Jak se doma spolehlivě ubránit horku?

Jak se doma spolehlivě ubránit horku?

Sdílejte


Letní měsíce přinášejí mnoho radostí, ale také některé starosti. Sluneční paprsky totiž mohou být jak příjemné, tak velmi dotěrné, únavné i zdraví nebezpečné! Co s tím udělat?

TL3

Ochrana proti vedru – ventilátory, klimatizace etc.

Proti extrémnímu horku se lze doma i v kanceláři poměrně spolehlivě bránit. Jen nesmíte litovat určitých finančních výdajů. Snad každý by samozřejmě nejradši vyrazil k vodě, ale někdy tuto možnost zkrátka a dobře nemáme. Pokud se tedy musíte zdržovat mezi čtyřmi stěnami, připravili jsme si pro Vás několik tipů:

  • Ventilátory. Jedna z nejzajímavějších možností. Ventilátory do bytu i kanceláře nejsou drahé, za to mohou být vysoce účinné. Najdete-li si dobrého prodejce, můžete navíc ušetřit při vysoké kvalitě. Doporučit Vám např. můžeme e-shop Topenilevne.cz, kde naleznete zajímavou nabídku ventilátorů.
  • Ventilátory s ionizátorem. Proč tento druh uvádíme samostatně? Každý ventilátor s ionizátorem obohacuje vzduch v místnosti o záporně nabité ionty. To znamená, že Vás nejen ochrání před všudypřítomným horkem, ale má také pozitivní účinky na krevní oběh, posílení imunity a působí i proti depresi. Zkuste tedy třeba panelový ventilátor ALF UKIV-104 a brzy poznáte rozdíl. 
  • Klimatizace. Proti horku působí efektivně rovněž klimatizace, která je nejen velmi účinná, ale dokáže Vám zpříjemnit podmínky v celém interiéru. Na druhou stranu je několikanásobně dražší než ventilátor do bytu, často je nutná instalace a opomenout nelze ani negativní vliv na životní prostředí.
  • Další účinné kroky. Kromě výše zmíněných možností samozřejmě dodržujte i tradiční postupy. V horkých letních měsících zavřete okna a zatáhněte žaluzie, dodržujte pravidelný pitný režim a nezapomeňte, že ani lehká strava není v tomto období od věci. 
Rate this post
Sdílejte