Jaké barvy vybrat do bytu?

Jaké barvy vybrat do bytu?

Sdílejte

Jaké barvy vybrat do bytu?

By: AGC Glass Europe

Vybavení bytu hraje velice důležitou roli. Důležité ale také je, vybrat správnou barvu, abyste se v bytě cítili dobře. Barvy by neměly být moc studené ani moc depresivní, to vše ovlivňuje vaši náladu a divili bychom se, jak moc.

Kombinace barvy výmalby s vybavením pokoje

Pokud budeme chtít vybírat barvy, musíme myslet na to, aby nám ladily k nábytku. Roli hraje i to, jak máme situované pokoje. Pokud máme třeba obývací pokoj umístěn tak, že do něj svítí celý den slunce, je dobré vybrat spíše studenější barvu.

Kupříkladu se hodí zelená barva, která prosvětlí krásně celou místnost. Působí přirozeně a příjemně i proto, že určitě každý máme v obývacím pokoji nějaké květiny. Vhodné je použít i meruňkovou nebo citrónovou barvu, jsou velmi příjemné a krásně prosvítí obývací pokoj, zvláště, pokud do něj nejde moc světla.

Kychyně hrající barvami

Kuchyni má hodně z nás spojenou s modrou barvou, ale věřte že modrá se hodí lépe do koupelny, ikdyž údajně potlačuje chuť k jídlu. V kuchyni lépe působí teplejší barvy. Pokud máte kuchyni ve stylu dřeva, hodí se barvy s oranžovým nádechem, žluté, béžové. Pokud máte moderní kuchyň třeba červeno-bílou, černo-bílou nebo čistě bílou, můžete si dovolit výrazné komibnace, jako je tmavě červenou v kombinaci s bílou. Kuchyň je také místo, kde trávíme více času, proto by pro nás měla být příjemná.

Klidná ložnice

Další věcí je ložnice. Tohle je trochu diskutabilní téma, ale jakou barvu. Někdo upřednostní klidné barvy, někdo chce podpořit vášeň a vybírá vínovou, červenou, plastické tapety s lesklým vzorem…  Je ale vědecky dokázáno, že pokud máte např. fialovou ložnici, provozuje se v této místnosti více sexuálních hrátek.

Dětský pokoj

Pak tu máme dětské pokoje, můžeme vybírat podle toho, jestli ho obývá kluk nebo holka. Větších dětí se rozhodně zeptejte, jakou mají oblíbenou barvu a v které se budou cítit dobře.

Odpočinková koupelna

Ppokud chceme, abychom se v koupelně cítili dobře, je dobré volit také teplé barvy. Může to být třeba barva s hnědým nádechem, samozřejmě, aby se také hodila k dlažbě. Hezká je i koupelna zelená, růžová. Je-li mísnost hodně prosvětlená, lze použít klidně i tmavší barvy.

Domov by měl být útulný a příjemný pro náš život, proto volte spíše teplé a příjemné barvy. Je tolik odstínů, že je opravdu z čeho vybírat.

Rate this post
Sdílejte