Matrace pro teenagery s „hustými“ potahy

Matrace pro teenagery s „hustými“ potahy

Sdílejte


Období puberty je velmi náročné jak pro adolescenty, tak jejich rodiče. Z malých roztomilých miminek se najednou stávají dospělé osoby, měnící se jak po tělesné, tak i duševní stránce. Kromě diplomatických výchovných kroků rodičů, pevných nervů a pochopení, je v tomto období nutná také správná výživa a dostatek spánku. Jeho nedostatek se u dospívajících může projevit zvýšenou únavou, nedostatečným soustředěním nebo dokonce zdravotními problémy. Proto je dobré zdravý spánek podpořit vhodnou matrací. Ovšem jak vybrat takovou, aby se na ní dobře spalo, a zároveň se líbila i „puberťákům“?  Máme pro vás tip na matrace se skutečně „cool“ motivy.

S oblíbenou matrací Šárka Top se teenagerům určitě zavděčíte.
S oblíbenou matrací Šárka Top se teenagerům určitě zavděčíte.

 

Jak vybrat matraci pro teenagery

Zajdete-li do specializovaného obchodu s matracemi, najdete zde různé materiály, které se používají pro výrobu moderních matrací. Dívejte se po matracích z latexu nebo pružin, avšak pro teenagery jsou úplně nejvhodnější matrace pěnové (studená pěna, bio pěna, Flexifoam®  pěna, visco pěna).

  • Mají všechny potřebné vlastnosti – jsou dostatečně prodyšné, odolné, poskytují dobré ortopedické vlastnosti a optimální pružnost.

Náš tip: zaměřte se na oboustranné matrace (někdy nazývané také „partnerské“), které mají každou stranu jinak tuhou. Měkčí strana bude ideální pro desetileté dítě. Až povyroste do maturitního věku a bude se mu lépe spát na tvrdším podkladu, nemusíte kupovat novou matraci – jednoduše ji obrátíte na tužší stranu (např. matrace Foxík).

foxik
Možnost volby tuhosti stran nabízí dětská matrace Foxík s výškou 14 cm.

Pro drsňáky lebka, pro sportovce cyklista

Vyberete-li si pěnové matrace Tropico, budete mít jistotu, že váš adolescent spí na kvalitní matraci zdravým a plnohodnotným spánkem. Ale jak zajistit, aby se mu zároveň líbila a byla dostatečně „in“?

  • Vyzkoušejte matrace se stylovými potahy Teenage. Jsou laděny do moderních barev s atraktivními motivy lebek nebo cyklistů (matrace Xena Trio nebo Šárka Top).
  • Pokud by si snad některé slečny nevybraly, mohou zvolit celobarevný potah Color v růžové, oranžové, zelené nebo světle modré barvě.
  • Tyto potahy mají velmi praktické vlastnosti – jsou vybaveny klimatizační vrstvou dutého vlákna s textilním podšitím, která skvěle absorbuje tělní tekutiny a zajišťuje vysokou prodyšnost.
  • Údržba potahů je tak snadná, že nebude „obtěžovat“ ani vaše teenagery – potahy lze rozdělit na dva samostatné díly a prát v pračce na 60°C. Většina nežádoucích mikroorganismů se tak zničí.

Kde je koupíte?

Tyto stylové matrace pro teenagery a spoustu dalších nabízí internetový obchod Matrace Comfort. Na několika místech v ČR působí i jeho kamenné prodejny, kde si můžete matrace přímo vyzkoušet a odebrat. Nebudete-li si výběrem jisti, zavolejte na tel. infolinku 733647990, odborný poradce vám rád poradí a doporučí matraci, která bude vašim požadavkům přesně vyhovovat.

Rate this post
Sdílejte