Jak vyrobit levné posezení na zahradě

Jak vyrobit levné posezení na zahradě

Sdílejte

Jak vyrobit levné posezení na zahradě

Autor obrázku: tinyfroglet

Jakmile vlastníte zahradu na venkově, případně s rybníčkem, je zřejmé, že máte snazší přístup do lesa, ke dřevu. A jestli se z místní hospůdky znáte i s místním lesníkem, určitě nebude problém nalézt spolu v lese vyvrácený strom po některé vichřici. Jistěže vývraty jsou v zájmu lesníků z lesa vytěžit, zpracovat a zpeněžit, ale po domluvě se jistě ujde i vám.

Z kmene stromu lze velmi lehce vyrobit posezení. Potřebujete motorovou pilu s delší lištou a šikovné silné ruce.

Rozměříme si celou délku kmene podle toho, jak vysoké chceme stolce a jak vysoký bude stůl. Sedadla budou z užší části, stůl pak z nejširší spodní části kmene.

Po rozřezání stromu by mohlo být v podstatě hotovo. Kůru není bezpodmínečně nutné loupat. Když celá „souprava“ několikrát zmokne, kůra půjde dolů sama. Nemluvě o tom, že i s kůrou posezení vypadá romanticky. Když si ale s loupáním chcete dát práci, i tak váš nový nábytek bude pěkný.

Pokud se vám kruhová plocha uřezaného „stolu“ bude zdát málo prostorná, je možné upevnění široké desky, anebo dvou desek vedle sebe. V tom případe je ale nutné, aby řezná plocha klátu byla rovná, aby se desky stolu nehýbaly.

A pokud máte na zahradě takové poklady, jako jsou stará jabloň, či hrušeň nebo třešeň, jásejte. Věřte, že žádné přepychové sezení pod prostornými slunečníky, či honosnými altány se nevyrovná originálnímu venkovskému stylu.

Zda rozestavíte samostatné kusy na zelený trávník, či plochu pro posezení něčím vyložíte, uvidíte sami. Bosé nohy v trávě, to je nádhera. Horší je to při kosení trávy mezi jednotlivými kusy nového nábytku. Možná pak usoudíte, že staré cihly z bouračky se k vypodložení akorát hodí.

Aby podlaha nevyčnívala nad trávník, který budete týden co týden kosit, a nechcete si na ní zlámat nože sekačky, je třeba částečně požadovaný rozměr trávníku pod dlažbu skrýt do hloubky cca 7 cm. Do takto snížené plochy dlažbu uložíme, jednu řadu na šířku, druhou na výšku, aby nebyly cihly jedním směrem a nerozestupovaly se.

Rate this post
Sdílejte