Co s bazénem před odjezdem na dovolenou?

Co s bazénem před odjezdem na dovolenou?

Sdílejte

Co s bazénem před odjezdem na dovolenou?

BazénLéto je v plném proudu a lidé se s nadšením vydávají na rozmanité výpravy po naší zemi i do zahraničí. Část z nich ovšem netuší, že po návratu je čeká nemilé překvapení – voda v bazénu bující životem. Před odjezdem na dovolenou je tak vždy dobré věnovat pozornost nejen domu, ale i předběžné péči o bazén.

PH a chlór

Jedním z nejdůležitějších faktorů je PH vody. Pro jeho zjištění můžeme použít buď jednoduché kapičkové/proužkové testery nebo jejich přesnější elektronickou variantu. Například AquaChek TrueTest. Jednoduše ponoříte testovací proužek do vody, vložíte do přístroje a za 15 sekund máte rychlé a spolehlivé výsledky. Obecně platí, že hodnoty PH by se měly pohybovat mezi 7,0 a 7,4. Takovýto elektronický pomocník vám zAquaChek TrueTestároveň pomůže zjistit i množství chloru. Ten jen v normě v hodnotách od 0,3 až 0,5 mg/l.

Chemie

Běžné množství chloru vám nepomůže, neváhejte do plováku dát klidně třikrát více tablet. To zaručí konstantní přísun dezinfekce, která zlikviduje všechny vznikající nečistoty nebo parazity. Ani to ovšem zcela nepostačí na řasy. Přidejte dvojnásobně velkou preventivní dávku proti řasového přípravku Algicidu.Algicid

Zakrytí

Zároveň nezapomeňte i bazén přikrýt – zamezí to případnému pádu nečistot do vody, který by mohly být zdrojem dalších nevítaných hostů. Přemýšlet můžete například o krycí bazénové síti – jsou vyráběny z PE-HD materiálu 115 g/m2 s hustotou sítě 1×1 mm a pro svojí snadnou instalaci a manipulaci jsou využívány majiteli bazénů stále častěji.

Filtrace

Jako poslední krok nastavte vaše filtrační zařízení. Pokud vaše filtrace nemá časovač, nyní to bez něj nepůjde. Ujistěte se, že poběží každý den a to ideálně 4-8 hodin denně. Přesnější hodnota závisí na průtoku vašeho zařízení (počet kubických metrů za hodinu) a velikosti bazénu (počet kubických metrů vody). Dobu filtrování tedy nastavte tak, aby se denně přečerpala všechna voda alespoň jednou.

Tento článek vznikl ve spolupráci s www.bazenyshop.cz.logo bazeny

Komerční sdělení

Rate this post
Sdílejte