Když je dřevěná terasa – 2. část

Když je dřevěná terasa – 2. část

Sdílejte

Když je dřevěná terasa – 2. část

Autor obrázku: Holly Kuchera

Co nás čeká, na co se máme připravit a co nesmíme opomenout, abychom si mohli užít hezky zrekonstruovanou terasu společně se zábradlím?

Tady je pokračování:

Terasová prkna, která jsou z tlakově impregnovaného dřeva z borovice, můžete pokládat směrem od stěny chaty ven.

Poznačte si místo, kde přijdou šroubky. Rozpěrky ve velikosti 3-5 milimetru budou dobrými pomocníky k dodržení stejných mezer mezi pokládkou jednotlivých prken. Když se podaří to, že prkna nebudou rovná, pak můžete přitlačit další prkno při připevnění proti rozpěrce za pomocí dlátka. Potom prkna přišroubujete ke trámkům podkladové konstrukce. Je dobré, když použijete dva šrouby v místě každého spoje. Poslední prkno by mělo být v jedné rovině se základem betonu.

Když je třeba ho řezat, pak si nezapomeňte naznačit místo řezu. Poslední prkno můžete zkrátit děrovkou a přišroubovat jej k podkladové konstrukci takovým způsobem, aby dobře sedělo. Nezapomeňte na něm také vyříznout díru pro zábradlí, kde dojde ke spojení s ukončovacím prknem.

Pak už zbývá uříznout a přišroubovat zábradlí svislou ukončovací lištu. A pak se můžete pokochat výsledkem, který bude stát opravdu za to. Nová podlaha vaší chaty nebo srubu vás svádí k zaslouženému odpočinku, který následuje po dobře vykonané práci, a tak je jasné, že si jej zasloužíte.

Praktické může být toto: Můžete si vybrat mezi různými povrchovými strukturami, a to hladkými, jemně vroubkováním či drážkovanými (buď z jedné strany, nebo z obou). Zajímavé je, že se různé povrchy mezi sebou mohou hezky kombinovat.

Rate this post
Sdílejte