Zahradní gril či udírna přináší další možnosti, jak využít zahradu i dvorek

Zahradní gril či udírna přináší další možnosti, jak využít zahradu i dvorek

Sdílejte

Zahradní gril či udírna přináší další možnosti, jak využít zahradu i dvorek

Jste-li vlastníci zahrady, dvorku, nebo větší terasy, můžete si směle pořídit venkovní gril, krb, nebo udírnu. Nejlepší umístění je asi na zahradě, ale i menší dvorek nebo větší terasa postačí k tomu, abyste si připravili nějakou dobrotu pro sebe, nebo své přátele.

Překvapte udírnou

Ne mnoho lidí má v dnešní době udírnu. Přitom když někdo uzené maso nebo sýr nabídne, nikdo neodolá. Chcete-li si občas také něco vyudit, pořiďte si dostupnou, jednoduchou a přitom kvalitní udírnu.

Udírna se skládá z topeniště, kouřovodu, kovového stojanu a dřevěné komory ze smrkových palubek. Příslušenstvím je i vestavěný teploměr, díky němuž můžete sledovat teplotu v udírně. V komoře jsou dvě patra osmi ocelových nebo dřevěných prutů, na které se věší maso. Nechybí ani šuplík pro zachytávání odkapávající šťávy a zvláštní clona řešena tak, aby se šťáva nedostala do kouřovodu a topeniště. Komínek je vybaven škrticí klapkou tahu, čímž můžete ovládat sílu tahu.

Maso není to jediné, co můžete vyudit. Dalšími vhodnými potravinami jsou zmiňované sýry, ryby, drůbež, klobásky… Kapacita udírny je 15 až 30 kg. Doporučuje se topit tvrdým dřevem listnatých stromů bez kůry.

Víceúčelové krby s udírnou

Další vynikající variantou je spojení krbu a udírny. Tyto víceúčelové zahradní krby se vyznačují kvalitním zpracováním, dlouhou životností a atraktivním designem. Využijete je k opékání, rožnění nebo uzení.

Jsou vyráběny z vápenopískové cihly, která je schopna regulovat míru vlhkosti, čímž zajišťuje nejen dlouhou životnost krbu, ale i jeho dokonalý vzhled. Krby neobsahují maltu ani lepidlo, spojení nasucho přináší celistvost a chemickou nezávadnost.

Rošt a rožeň jsou vyráběny z vysoce kvalitní oceli, která si i při vysokých teplotách zachovává původní vlastnosti. Velkou předností víceúčelového krbu je elektrický motorek, který pohání rožeň. Komín i střecha jsou pokryty žáruvzdornou barvou.

Doporučené topivo je dřevěné uhlí případně dřevo z listnatých stromů.

Grilujte zdravě, jednoduše a elegantně

Díky víceúčelovému zahradnímu grilu se můžete celé léto vyhýbat chvílím stráveným v kuchyni u plotny. Jídlo, ať už masité, nebo bezmasé si můžete jednoduše připravovat venku na grilu. Stačí pořídit si pestré příslušenství a zahradní gril vám pomůže tepelně upravit pestrou škálu jídel.

Grily jsou vyráběny z kvalitního ocelového plechu pokrytého ohnivzdornými barvami. Nedochází tak ke korozi a gril odolá i tomu nejnepříznivějšímu počasí.

Víceúčelový zahradní gril disponuje horním topeništěm a spodním topeništěm, které vám poskytnou nejvhodnější přípravu konkrétního druhu jídla. Horní topeniště poskytne maximální žár na minimální vzdálenosti, díky čemuž budou vaše pokrmy brzy hotové, ale zároveň plně propečené. Spodní topeniště využijete pro větší objemy potravin, nebo úpravu masa na roštu.

Není opomenuto ani bezpečí zákazníků a proto gril obsahuje výjimečný výklopný rožeň, jenž zaručuje, že ruce při manipulaci s umístěným masem nepřijdou do přímého styku s žárem.

Pořídíte-li si zahradní gril, zahradní krb, nebo udírnu, získáte další možnosti úpravy pokrmů a také příležitost k pohodlnému a rychlému zasycení přátel a rodiny při zahradních párty, oslavách a jiných příležitostech.

Rate this post
Sdílejte