Zahradní lavice může mít mnoho podob

Zahradní lavice může mít mnoho podob

Sdílejte

Zahradní lavice může mít mnoho podob

By: Scott Akerman

Okopávání, pletí či natírání, už dávno nejsou v módě. Naopak když se řekne relaxace na zahradě, mnozí si představují, jak se zde budou opalovat, relaxovat a odpočívat. A tak už dávno přestali sledovat nové vlastnosti pil a rekultivátorů. Místo toho si raději dopřejí krásný a pohodlný zahradní nábytek. Čeká letos i Vás rozhodování o pořízení celých zahradních sestav či jenom zahradní lavice?

Trendem v oblasti zahradních lavic se stalo co nejméně péče a starostí. Na oblibě si proto získávají výrobku z hliníku a kovu, druhy dřeva, o které se nemusíte starat, a opomenout nelze ani plast. Další důležitou vlastností při jejich výběru je i nízká hmotnost, pro snadné přenášení a uklizení. Pohodlí dodají lavicím hlavně různé textilní sedáky, které jsou příjemné na dotyk, zároveň však mají velkou odolnost a nosnost. I když zmoknou, rychle uschnou.

Zahradní lavice ze dřeva

Tento typ lavice skvěle doplní nebo zútulní zátiší ve vaší zahradě. Vyrábí se většinou z exotického dřeva, které je známe svou odolností vůči rozmarům venkovního počasí. Díky své pevnosti drží lavice nejen tvar, ale i stabilitu. Stabilní tak budou ať, už neumístíte na trávník či terasu.

I přesto, že dřevěné zahradní lavice mají nízkou pořizovací cenu a jsou odolné proti vlivu počasí, určité údržbě a péči se nevyhnete. Dřevo odolá dešti, slunci i mrazu. Pro uchování jeho zbarvení je však nutné provádět olejový nátěr. Olejový nátěr provedený vždy na začátku sezóny zajistí krásný vzhled, čistotu i uchránění lavice před plísní a škůdci.

Zahradní lavice z hliníku

Hliníková zahradní lavice je favoritem. Splňuje naprosto všechny kritéria proto, aby byla označována za ideální zahradní nábytek. Nepodléhá korozi a nemusíte o ni prakticky vůbec pečovat. Její podstatnou výhodou je nízká hmotnost zaručující snadnou manipulaci. Vyrábí se v různých variantách.

Bát se při jejím nákupu nemusíte ani nepohodlí a nestability. Stabilní je dostatečně pro trávu, terasu či verandu. Častým doplňkem je kombinace hliníku se sedáky nebo opěrkami z textilií, dřeva či plastu. Jedinou nevýhodou této zahradní lavice je vyšší pořizovací cena.

Plastové zahradní lavice

Někteří je zatracují, jiní vychvalují. Záleží na vkusu. I plastová zahradní lavice má své kouzlo. Doba šla dopředu a tak se dnes vyrábí plastové zahradní lavice vyplétané. Oproti klasickým lavicím jsou drahé, ale na své straně mají řadu výhod. Jedná se zejména o vysokou odolnost, krásu a širokou nabídku barevného provedení.

Rate this post
Sdílejte