Pomocníci při udržení hezkého trávníku

Pomocníci při udržení hezkého trávníku

Sdílejte

Pomocníci při udržení hezkého trávníku

By: itravelNZ® – the best smartphone travel app for New Zealand :-)

Švédské hrábě s plochými hroty mohou být považovány za vhodného pomocníka na shrabávání malých a jemných nečistot, které hyzdí náš krásný trávníček. Tento druh hrábí má kulaté hroty a pomohou zvládnout i hrubší nečistoty.

Pokud jste člověkem, který svůj trávník miluje, pak jsou vám určeny trávníkové hrábě, které mají záběr až 60cm. Tyto jsou vhodné pro zakládání trávníčku, pro odstranění nečistot, které se na hlíně vyskytly, ale i pro péči o travní drny. Velmi rychle se můžete zbavit i listí, nebo zbytků, které zůstaly na trávě ležet po vertikulaci. Velkou výhodou je také to, že při práci nemusíte hrábě zvedat z plochy trávníku, protože hezky kloužou po zakulacených a velmi sklopených zubech.

Dříve bylo potřeba několik násad, které zabíraly místo ve vaší garáži, teď přišly na řadu univerzální systémy, které můžete připevnit na různé druhy nástrojů, což je velká výhoda, nejen časová, ale u finanční, a taky ušetříte hodně místa v garáži či v dílně. Tyto násady mohou být vyrobeny ze dřeva ošetřeného lakováním či mohou být robustní a to z hliníku. Můžete je aplikovat na různé nářadí pro takový účel, který mají na zahradě plnit, a pak je můžete jednoduše vyměnit za druhou násadu.

Pokud potřebujete udržovat hrany, jsou zde ořezávače, které můžete vybrat například s půlkulatým tvarem, který připomíná svým tvarem lopatu, ale tyto jsou důležité při tvarování ukončení vašeho trávníčku. Krátká násada, která má rukojeť ve tvaru písmene D je pro takovou práci s ořezávačem vysoce vhodná. Také jsou velkými pomocníky gumové válce se dvěma noži, které nám práci urychlí a zjednoduší. Velký pomocník pro to, abychom svůj trávník odplevelili od rostlin, které mají velký kořen, jako je třeba pampeliška nebo bodlák, jsou vyrývače takového druhu plevele. Tento vypichovač zavedete vedle plevele a pak už jenom otočíte na stranu, čímž se plevel uvolní a vy jej můžete jednoduše vytáhnout ze země ven. Je opět dobré použít kombinaci s krátkou násadou a rukojetí, která má tvar písmenka D.

Rate this post
Sdílejte