Dětský nábytek dodá kouzlo celému dětskému pokoji

Dětský nábytek dodá kouzlo celému dětskému pokoji

Sdílejte

Dětský nábytek dodá kouzlo celému dětskému pokoji

Při výběru dětského nábytku bychom v první řadě měli dbát na nezávadnost výrobku. Je nutné, aby splňoval všechny normy, které splňovat má. Nezávadný by měl být materiál, ze kterého je nábytek vyroben, dále pak laky a důležité je dbát samozřejmě na bezpečnost tohoto nábytku.

Pokud zařizujeme dětem pokojík, tak zcela jistě přemýšlíme o tom, jaký by se nejvíce líbil dětem a nám, a podle toho se rozhodujeme. Máme tolik možností, co dětem do pokojíčku dát, že nebudeme vědět co dřív. Pro děti můžete koupit různé úkryty, houpačky, skluzavky, baldachýny… Na zdi můžete dát jejich oblíbené pohádkové hrdiny a podobně. Nábytek slaďte s podlahou, kobercem a závěsy.

Nezapomeňte na úložné prostory, které jsou důležité nejen pro oblečení, ale také pro hračky. Určitě své výhody mají velké plastové bedny, kam můžete velmi rychle všechny vytahané hračky uklidit a bude to u vás v tu ránu vypadat, jako by si v pokojíčku nikdy nikdo nehrál.

Velmi zajímavé jsou také stolečky a židličky pro děti, kterých je na trhu také celá řada. Mezi nejoblíbenější patří série Mammut z Ikei. Oblíbenost si získala hlavně proto, že jde o plastový nábytek, který nemá ostré rohy, je dobře omyvatelný a také pěkně barevný. Série Mammut je dělaná jak v klučičích barvách, tak i v barvách holčičích a pak také v barvách neutrálních.

Chcete-li od počátku naučit dítě tomu, aby si po sobě uklízelo hračky, tak musí mít prostor, kam si hračky bude ukládat nízko, aby nemělo problém s jejich úklidem.

Pozor si také dejte na to, aby vaše dítě nemuselo lézt po výškách, pokud si samo bude chtít nějakou tu hračku podat. Do výšky tak uložte raději oblečení a dolu potom hračky.

V pokojíčku by s dítětem nemělo žít žádné zvíře, které by jej mohlo v noci rušit při spánku. Pokud tedy doma máte křečky, nebo morčata, uložte je do jiné místnosti, než do té, ve které vaše dítě bude spát.

Rate this post
Sdílejte