Nábytek do koupelny

Nábytek do koupelny

Sdílejte

Nábytek do koupelny

By: Jeremy Levine

Koupelna je nezbytné vybavení domácnosti. Navštívíme ji každý den a mnohdy se i cítíme lépe, když na nás esteticky působí. Kromě vany nebo sprchového koutu a zrcadla, by tam měl i nějaký nábytek na kosmetické přípravky a na osušky. Jaký nábytek vybrat? No jaký se vám líbí a hodí se vám do vašeho koupelnového interiéru.

Vhodný materiál

V dnešní době existuje spoustu společností a firem, které vám pomohou ve výběru vhodného nábytku do vaší koupelny. Ale každý ví, že vhodný nábytek do koupelny by měl vypadat hezky, působit esteticky a celkově byl sladěný s koupelnou.

Nábytek může být kovový, plastový, dřevěný, skleněný, laminovaný, skleněný. Nebo se může kombinovat jeden materiál s tím druhým. Laminát nebo tzv. biodesky jsou v dnešní době dost oblíbené a používané. Biodeska nedalo by se říct, že je finančně výhodně dostupná, ale je velmi kvalitní. Seženete ji i u českých výrobců.

Laminát je kvalitní a odolný materiál. Velmi často používaný při výrobě koupelnového nábytku. Je dost tvrdý, ale dá se snadno zničit. Proto buďte opatrní při úpravách.

Sladěnost barev

Najít barevný nábytek není žádný problém a můžete ho sladit podle vaší koupelny. Zdi koupelny jsou buď holé, nebo zdi jsou obkládány dlažbami. Pokud mají zdi koupelny bílou barvu, použijte tmavý nábytek, pokud mají zelenou barvu, volte bílý nábytek, jestliže máte šedivý obklad, použijte nábytek vínové barvy. Záleží na tom, co se komu líbí, a jaké dvě barvy se k sobě hodí. Interiér může být i jednobarevný.

Design

Výběr nábytku do koupelny je velmi široký. Nabízí se vám závěsný nábytek, nebo nábytek na nožičkách. Tyto styly nábytku jsou vhodné kvůli vodě na podlaze. Můžete zvolit i nábytek, který stojí na zemi, ale závěsný nábytek nebo na kovových nožičkách je praktičtější.

Může být obyčejný, nebo s vyřezávaným vzorem. Mohou na něm být použity různé potisky, nebo je možnost místo dvířek použít třeba záclonky. Ale mělo by to působit jednoduše a upraveně.

A podlaha?

Podlaha bývá většinou dlážděná, ale je vhodná i keramická. V současné době je to nejlepší volba. Můžete ji i vhodně barevně kombinovat. Jak barevně, tak i s jiným materiálem.

Korková podlaha je velmi oblíbená. Je levná a příjemná. Musí se ale dost udržovat, aby se zajistila voděodolnost.

Linoleum je také dost používané, je více oblíbené než třeba podlaha z laminátu. Lze ho sehnat v jakýchkoli odstínech. A není příliš nákladné.

Při výběru podlahy dejte pozor na to, aby u ní vždy bylo uváděno to, že je vhodná do koupelny.

Rate this post
Sdílejte