Pořizujme si nábytek, který nám ničí záda

Pořizujme si nábytek, který nám ničí záda

Sdílejte

Pořizujme si nábytek, který nám ničí záda

By: Travis Isaacs

Záda jsou část těla, která nás velmi často bolí a je to dané často tím, že se k nim nechováme pěkně a nedopřáváme jim to, co bychom jim dopřát měli. Jednak spíme na nekvalitních matracích jen proto, že jsou levnější, sedáme na nekvalitní židle a o křeslech a gaučích ani nemluvě. Sice jsou moderní a nadčasové, ale pro naše záda jsou absolutně k ničemu.

Ubližujeme si věcmi, které jsou pro nás každodenním rituálem a někde se to potom projevit chtě nechtě musí. Pokud trávíte u počítače více hodin denně, tak se můžete dočkat toho, že vás brzy začnou záda bolet a je to způsobené hned několika faktory. Můžeme mít špatně nastavenou výšku pracovní židle, to samé platí i o výšce stolu, která je také velmi důležitá a pak v tomto směru může hrát podstatnou roli také umístění monitoru.

Je nutné vědět, jak všechno umístit tak, abychom seděli rovně. Při pořizování židle bychom neměli zcela jistě šetřit. Židle by měla mít nastavitelnou výšku sedáku, abychom ji mohli dobře ovládat. Pokud sedíme nízko, namáháme kyčelní klouby a pokud sedíme vysoko, stlačujeme spodní stranu stehen. Tím si škodíme také, protože zabraňujeme správnému průtoku krve. Na židli by neměly chybět opěrky na ruce ani bederní opěrka a výhodou je i opěrka hlavy, ta by měla být taktéž nastavitelná. Pokud máte špatnou židli, objednejte se rovnou na rehabilitační cvičení.

Co si pořídit k odpočinku

Na čem si zcela jistě dobře odpočinete, je sedací vak, který je jednak pohodlný a pak je také zdravotně naprosto v pořádku. Přizpůsobí se dokonale tvaru vašich zad. Lenoška je také dobrou volbou při odpočinku. Skvěle se vám na ní bude odpočívat a vašim zádům udělá jedině dobře. Sedačka, kterou doma máte, musí odpovídat také určitým kritériím. Určitě by měla být dobře tvarovaná a měla by mít opěrku hlavy. To, aby byla sedačka pěkná, není určitě vůbec důležité.

Rate this post
Sdílejte