Proč používat povlaky na polštáře?

Proč používat povlaky na polštáře?

Sdílejte

Proč používat povlaky na polštáře?

Kvalitu spánku ovlivňuje celá řada faktorů. Důležitou roli hraje také pohodlí na lůžku, ergonomický tvar polštáře a teplá přikrývka. Polštář je vždy dobré, stejně jako přikrývku, opatřit povlakem, a to hned z několika důvodů, které vám nastíníme.

Povlak drží tvar

Jedním z hlavních důvodů, proč si pořídit povlaky na polštáře, je fakt, že díky nim polštáře lépe drží svůj tvar. Jsou pak daleko pohodlnější, nemusíte je v noci při každém pohybu hlavou neustále narovnávat.

Hygienické důvody

Povlaky na polštáře je vhodné používat také z hygienických důvodů. Během noci se potíte, veškerý pot se přitom dostává právě na polštář. Pokud na něm máte snímatelný povlak, můžete jej kdykoliv jednoduše sejmout, vložit do pračky a příští den jej máte čistý. Zbavíte jej nejen nečistot, ale i různých parazitů a mikrobů, kteří se v něm usazují.

Povlak na polštář

Příjemnější spánek

Moderní povlaky, jako například ty z internetového obchodu iFantazie.cz, jsou hebké, příjemné na dotyk. Spánek na polštáři je pak daleko pohodlnější a vydatnější.

Vzhled

Povlaky na polštáři a dece dokážou vylepšit vzhled postele, což může rovněž přispět k vašemu pohodlí během spánku. Vybírat si navíc můžete z mnoha motivů dle vašich preferencí.
Povlaky vybírejte zásadně podle rozměrů polštáře. Klasické rozměry jsou od 40×40 cm do 70×70 cm. Důležitou roli hraje také kvalita materiálů. Nejvhodnější jsou ty ze 100% bavlny, případně lnu či hedvábí. Přírodní materiály jsou nejen příjemné na dotyk, ale mají i dlouhou trvanlivost. Kvalitní povlaky vám tak při náležité péči a pravidelném praní vydrží minimálně 2 – 3 roky, zatímco povlaky z nekvalitních umělých materiálů se opotřebují výrazně rychleji. Během několika vyprání ztratí svůj původní vzhled, jemnost a měkkost. Jako u všech produktů zde platí: Lépe investovat do dražších a kvalitních produktů nežli do levných variant.
Komerční sdělení

Rate this post
Sdílejte