Vybíráme jídelní židličku

Vybíráme jídelní židličku

Sdílejte

Vybíráme jídelní židličku

Nastal čas pořídit vašemu drobečkovi jídelní židličku? Pak jste nejspíš narazili na dvě základní možnosti – plast a dřevo. Která varianta je pro vás ta pravá?BP1019.002

Dřevěné jídelní židličky

Dřevo nikdy nevyjde z módy – a to je jen jedna z jeho předností. Navíc nabízí potřebnou stabilitu, příjemný vzhled, který skvěle ladí s moderním i tradičním interiérem a jídelní židličky ze dřeva navíc bývají často rozkládací a lze je použít hned na několik způsobů.

Můžete je používat jako vysokou židli s malým pultíkem, nebo můžete židličku rozložit na samostatnou malou židličku a stoleček a tím se vám nabízí nespočet různých využití. To oceníte hlavně v případě, že potřebujete doma šetřit místem. A jako bonus ušetříte i pár korun při nákupu dětského nábytku.

Plastové jídelní židličky

Ty (podobně jako židličky ze dřeva) většinou nabízejí nespočet funkcí – nastavitelnost zádové opěrky či možnost nastavení opěrky nohou do několika poloh. Můžete také přizpůsobovat výšku židličky a navíc bývají kvalitně polstrované a zajistí tak vašemu drobečkovi maximální komfort. Některé modely jsou také vybaveny košem na drobnosti, kde můžete skladovat třeba bryndáky. Co u plastových židliček oceníte nejvíce, je také jejich snadná omyvatelnost.

Tip: Mezi plastovými židličkami najdete také plastová sedátka. To jsou přenosné jídelní židličky, které lze snadno přemisťovat.

Na co si dát při vybírání židličky pozor

Ať už zvolíte plastovou, nebo dřevěnou židličku, vždy dávejte pozor, aby vámi vybraný kousek splňoval určená kritéria:

  • Židlička musí být stabilní. Stabilitu sledujte především u skládacích židliček.
  • Neměla by mít žádné ostré rohy a hrany.
  • Musí být opatřena bočními opěrkami.
  • Do židličky nikdy neusazujte dítko, které ještě neumí samo sedět.
  • Nikdy nenechávejte dítě v židličce o samotě.
Rate this post
Sdílejte