Solné lampy navodí útulnou atmosféru v interiéru a povzbudí naše zdraví i...

Solné lampy navodí útulnou atmosféru v interiéru a povzbudí naše zdraví i mysl

Sdílejte

Solné lampy navodí útulnou atmosféru v interiéru a povzbudí naše zdraví i mysl

Jestli jste měli možnost vidět u někoho doma rozsvícenou solnou lampu a strávit při ní třeba hodinu – dvě, jistě jste zjistili, jak příjemné světlo vyzařuje a jak je uklidňující u ní sedět. Působí nenásilným dojmem, je originální a hodí se k modernímu stylu stejně dobře, jako k venkovskému.

Pro své účinky se hodí především do pracoven, kuchyní i obývacích pokojů, jednoduše do místností, kde je spousta přístrojů, které nám ať chceme nebo ne, ničí zdravé ovzduší.

Jak na nás působí solné lampy

Ač se to může zdát neuvěřitelné, solné lampy pozitivně působí na naši psychickou pohodu i zdraví. Jedná se o jedinečný způsob, jak si pomoci živou přírodou.

I když je lampa zhasnuta, díky soli, z níž je zhotovena, dochází k neustálému uvolňování negativních iontů. Teplem při zapálení svíčky či žárovky je účinek ionizování ještě znásoben, a tak dochází ke zlepšení ovzduší i prostředí v místnosti, kde je lampa umístěna.

Jejich používání je doporučováno lidem s alergiemi, nemocemi dýchacích cest a respiračními problémy, pro posílení imunitního systému a pozitivní vliv má lampa i na oběhový systém.

Příjemné oranžové světlo solných lamp je často využíváno při terapiích barvami neboli chromoterapii. Zklidnění přináší všem, a to i lidem, které trápí nespavost nebo neurotické poruchy. Dovede povzbudit dobrou náladu, dodá pozitivní energii.

Jestliže tíhnete k životnímu stylu podle Feng Shui, vězte, že jsou lampy odborníky na tuto problematiku vřele doporučovány.

Vyberte si solnou lampu dle libosti

Pořídit si můžete solnou lampu elektrickou nebo klasickou, kterou rozsvítíte vložením zapálené čajové svíčky.

Pro místnost o velikost 5 – 10 m2 se hodí solné lampy o váze 3 – 10 kg, u místností o rozloze 20 – 30 m2 jsou efektivnější lampy s váhou 10 kg a více. Platí, že čím větší lampa, tím lépe. Anebo můžete umístit menší lampu na více míst v prostoru.

Zkrášlete svůj domov krásnými solnými lampami a udělejte zároveň dobrou službu pro zdraví celé vaší rodiny.

5/5 - (1 vote)
Sdílejte