Stěhování nemusí být vůbec hektické. Chce to jen správné načasování a organizaci.

Stěhování nemusí být vůbec hektické. Chce to jen správné načasování a organizaci.

Sdílejte

Stěhování nemusí být vůbec hektické. Chce to jen správné načasování a organizaci.

Rozhodli jste se, nebo jste byli přinuceni přestěhovat se a máte z toho „pupínky“, jen si na to vzpomenete? Není se čeho obávat, tuhle zkušenost zažije ročně velké množství rodin a osob. Jestliže se na něj připravíte, nebude to vůbec tak „bolet“, jak velké jsou vaše obavy.

Plán stěhování a užiteční pomocníci

V první řadě byste si měli pořídit krabice na stěhování, ochranné pytle na oblečení, dobré jsou i úložné umělohmotné saky, z nichž se dá odsát vzduch, takže pojmou mnohé a ušetří spoustu místa. Krabice jsou k dostání v mnoha velikostech a tvarech, takže vám do nich vejde skutečně všechno, co si budete přát.

Kupříkladu na webových stránkách centrum-krabice.cz najdete kvalitní třívrstvé a pětivrstvé kartonové krabice z lepenky, ale také lepicí pásky, vázací pásky, výplně a fixační materiály

Nejdříve balte věci, které denně nepotřebujete. Krabice si popište, abyste v předmětech neměli zmatek. Dobré je balit každou místnost zvlášť a takhle přehledně ji zase přímo v novém domě vybalovat.

Stěhování je ideální doba ke zbavení se všeho, co vám doma jen tak leží a vůbec to nepoužíváte. Zjistíte, že je toho mnoho. Nač takové věci přemisťovat, když vám zase nebudou sloužit… Věnujte je charitě, prodejte, nebo darujte přátelům či rodině.

Nábytek vám pomůže přestěhovat stěhovací firma. Dobré je zajistit šuplíky a skříňky, aby se při manipulaci neotvíraly. Jestliže máte kusy vybavení, kterých si zvlášť vážíte, s klidem je zabalte do prostěradel nebo jiných kusů látek a upozorněte stěhováky, aby s nimi nakládali obzvláště opatrně. Jsou ale zkušení a k ochraně a zajištění stěhovaného vybavení mají své mnohé vychytávky.

Jestliže celý průběh stěhování předem pečlivě promyslíte a koupíte si levné, přitom velmi užitečné pomůcky, které vám usnadní celou činnost, uvidíte, že vše proběhne bez problémů. Stěhování si dokonce užijete a budete na něj rádi vzpomínat.

Rate this post
Sdílejte