Jak jsi zkrášlit balkón v bytovce?

Jak jsi zkrášlit balkón v bytovce?

Sdílejte

Jak jsi zkrášlit balkón v bytovce?

Myslím si, že takový nápad už dostal každý majitel balkónu, ale jak a čím přikrášlit Váš balkón? To si Vám hned teď povíme. Na našem trhu je k dostání spousta věcí, kterými můžete vylepšit Váš nudný a šedý balkón. Fantazie je jen na Vás. Ať už jsou to květiny, ozdobné květináče, nábytek na příjemné posezení nebo dokonce vymalování balkónové zdi.

Malování balkónové zdi

Pokud máte balkón, který je orientovaný na severní stranu, doporučily bychom Vám zvolit spíše teplejší odstíny barev, kde zrovna na Váš balkón nebude svítit slunce. Díky barvám se prostor zútulní a rozjasní. Takže zvolte barvy jako je například hnědá, oranžová, či žlutá. Naopak pokud máte balkón orientovaný na jižní stranu, zvolte spíše studenější odstíny barev, protože pokud Vás obklopí sluníčko, budete si se studenými barvami připadat jako v příjemném chládku.

Pro tento efekt zvolte barvy jako je například bílá, modrá, či šedá. Když už máte vymalováno a barva je zaschlá, můžete na Vaši nově natřenou balkónovou zídku nalepit různé kamínky, co jste si přivezly z dovolené nebo můžete nechat po zdi pnout nějakou plazivou rostlinu jako je třeba Břečťan nebo Přísavník.

Jaké rostliny zvolit na balkón

Tady je také volba čistě jen na Vás. Záleží, jestli chcete mít z balkónu okrasnou oázu klidu k odpočinku nebo takovou malou zahrádku, kterou budete využívat k pěstování Vašich bylinek nebo rajčátek či paprik, které budete po té moci využít ve Vaší kuchyni. Z vlastní zkušeností víme a můžeme Vám tak doporučit, že rajčátkům a paprikám se na balkóně daří skvěle.

Samozřejmě, ale každý z nás máte balkón orientovaný na jinou světovou stranu a podle toho musíte volit rostlinky. Přeci jenom každá z nich má ráda něco jiného. Jedna potřebuje světlo, druhá spíše stín. Na to při jejich výběru nezapomeňte.

Jaký nábytek zvolit na Váš balkón

Co se týká nábytku, fantazii se meze nekladou, můžete zvolit nábytek dřevěný či ratanový. Můžete si nechat udělat nábytek na míru podle vlastního nákresu nebo si můžete svůj nábytek vyrobit doma sami, například z palet. Za nás bychom Vám doporučili ratanový nábytek. Vypadá velice hezky a dá se různě kombinovat a navíc je dobře udržovatelný.

A co říci závěrem? Snad jen, že je jen na Vás, jak si balkón zútulníte. Vůbec se toho nemusíte bát. Je to přeci jenom Váš balkón, tak proč z něj nemít něco, co Vám budou závidět i sousedé.

Rate this post
Sdílejte